Benvolguts/des gourmets, avui us presentem la recepta del conill amb samfaina.
Una recepta gustosa per sucar-hi pa
Ingredients pel conill amb samfaina (4 persones)
- 1 conill lletó de poc més d’un kilo d’Euroconills
- 2 carbassons de Lola y Más
- 2 albergínies de Lola y Más
- 4 tomàquets madurs de Lola y Más
- 1 pebrot vermell de Lola y Más
- 2 grans d’all de Lola y Más
- 1 fulla de llorer
- Oli verge d’olives arbequines
- Sal, pebre negre, pebre vermell
Elaboració de la recepta
El conill:
- Talla el conill a trossos ni petits ni grans i deixa les espatlles soltes.
- Rentes els trossos, els salpebres i hi afegeixes pebre vermell.
- Ara els fas enrossir en una paella grossa, amb oli abundant. No els has de coure del tot, només superficialment, que agafin color. Ja s’acabaran de coure juntament amb la samfaina. Passa’ls a una cassola més gran.
Prepara la samfaina:
- Has de netejar i trossejar els carbassons, les albergínies, el tomàquet i el pebrot vermell.
- Fes-los a daus. Procura que els troços siguin més o menys regulars, perquè així se’t couran tots al mateix temps. Si un és molt gros i un altre és molt petit, la cocció variarà.
- L’albergínia hi ha molta gent que la sala i la deixa que “suï” una estona perquè perdi la mica de picant que pugui tenir. Si no hi vols perdre temps, escull albergínies joves, tendres, que encara no piquen gens, però si les que tens són més grosses, deixa-les suar uns minutets.
Ara toca coure la samfaina:
- En la mateixa paella que has enrossit el conill, afegeix-hi una mica més d’oli i hi fas sofregir els dos grans d’all a foc suau. Quan estiguin sofregits, treu-los perquè ja han deixat el seu gust a l’oli.
- Ara posa-hi el pebrot i fes-lo coure a foc baix fins que sigui una mica tou. Aleshores hi poses el carbassó.
- Quan el carbassó hagi donat un parell o tres de voltes, ja hi pots afegir l’albergínia. I quan vegis que tot es va tornant tendre, hi afegeixes la sal.
- Incorpora-hi el tomàquet trossejat, la sal corresponent i la fulla de llorer, remena-ho una mica, tapa-ho i deixa-ho fer al foc baix.
- Al cap d’una mica, quan vegis que el tomàquet ha començat a canviar de color, ho aboques tot a la cassola del conill, ho tapes i deixes coure tot junt uns 10 minuts més, fins que el conill sigui tou.
Maridatge pel conill amb samfaina
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Criança Arrels de Montau de Sadurní, un vi de color vermell robí al cor i vermell teula al menisc del vi. Agradable al nas amb aromes que recorden la grosella vermella i claus especiats. En boca dominen la garnatxa i l’ametlla amarga provinent de l’ús de la fusta emprada per a la criança. Vi de sensació grata i postgust persistent.
Recepta extreta de: http://historiescuina.blogspot.com.es/2015/08/conill-amb-samfaina.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!