Un plat tant saludable com deliciós
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 1 coliflor de Lola y Más
- 3 grans d’all de Lola y Más
- 1 porro de Lola y Más
- 1 pastanaga de Lola y Más
- 20 olives negres de La Gaeta
- 100 ml de vi dolç Pedro Ximénez
- 1 culleradeta de farina de blat de moro refinada
- oli d’oliva verge extra de La Gaeta
- 50 ml de vinagre de Mòdena
- sal
- julivert
Elaboració de la recepta
- Pica la pastanaga (pelada) i el porro i posa’ls a coure en una cassola amb una mica d’aigua. Assaona. Cou durant 15 minuts. Cola i reserva el brou.
- Separa la coliflor en ramells. Cou al vapor durant 15-20 minuts. Retira i reservar-los.
- Pica les dents d’all i ofega’ls en una paella amb oli. Pica les olives negres i afegeix-. Aboca el vinagre i el vi. Dóna-li un bull, afegeix el brou, assaona i cuina la salsa durant 6-8 minuts. Lliga-la amb la farina de blat de moro refinada diluïda en aigua.
- Serveix la coliflor en el fons de la font i rega amb la salsa d’olives. Adorna amb unes fulles de julivert.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Colomina 2014 del Celler Garcia Muret, un vi suau i fresc, amb una aroma afruitada i floral que el li dóna caràcter i un punt alegre, sense perdre la lleugeresa que el converteix en un rosat autèntic.
Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/ensaladas-verduras/201511/coliflor-salsa-aceitunas-negras-30989.html