Codonyat casolà amb torrades i formatge

El codonyat és una confitura de sabor molt dolç i de textura teva elaborada a partir del codony que la pots combinar amb formatge, galetes o iogurt. O bé, també sola. És una bona font d’energia, per això, es recomana menjar-la pel matí, a l’esmorzar o d’aperitiu. Té un contingut energètic elevat i és ric en fibra i tanins, per això, ofereix millores en el trànsit intestinal.

Un bon aperitiu per afrontar el dia amb energia

Per això, us oferim una recepta extreta de receptes.cat per aprendre a fer codonyat casolà amb torrades i formatge.

Ingredients de la recepta del codonyat

  • 1 kg de codonys. (Si voleu codonyat ecològic en podeu trobar a Productes Naturals Capell)
  • 1 l d’aigua
  • 750 g de sucre
  • Suc d’una llimona

Elaboració del codonyat

  1. Començarem rentant i pelant els codonys. Des del Gourmet Català us volem aconsellar que primer els bulliu durant una hora per així poder-los manipular/pelar millor.
  2. Un cop tenim els codonys pelats, els trossegem i els pesem (per calcular la quantitat de sucre necessari). Llavors ho posem en una cassola amb l’aigua, el suc de llimona i el sucre calculats i els courem fins que s’estovin, removent constantment, fins que el codony està estovat i  canvia de color. Ha de quedar tot  caramel·litzat.
  3. Per acabar ho triturem tot fins a obtenir una salsa fina que posarem en calent, en un recipient.
  4. Un cop ha estat unes hores en refrigeració i s’ha compactat, podem tallar-lo a dauets, juntament amb el formatge que es desitgi i menjar-lo amb unes torradetes.

Sempre ben acompanyats d’un bon maridatge

Si preneu el codonyat d’aperitiu, el maridatge mai pot faltar. Per això, una opció més que encertada és acompanyar-ho amb un Cabernet Sauvignon 2012 del Celler de Can Vich. Per al codony se sol prendre vins més secs per oferir el contrast de sabors entre l’aperitiu i el maridatge.

vi negre