Ideal per començar la tardor
Ingredients de la recepta
- 3 Kg. de caragols
- 1 ceba gran
- 1 porro
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 carbassó mitjà
- 1 albergínia petita
- 2 tomaques
- 4 alls
- 1 cullerada de farina
- 1 branca d’api
- 3 fulles de llorer
- Un ramet de farigola
- 1/4 l. d’oli
- Sal – pebre
Els podeu comprar ja elaborats a Bages Cargol
Elaboració de la recepta
- Deixar els caragols en remull amb aigua freda dins d’una olla, tapats, per que no s’escapin. Rentar els caragols varies vegades fins que surtin de la closca i deixin anar la baba.
- En una altre olla, gran amb aigua abundant, posar la branca d’api, el verd del porro, el llorer i la farigola i els caragols. A foc molt lent, per que si els posem en aigua calenta, s’amaguen dins la closca. Tapats, per que no surtin de l’olla. Al llarg de la cocció treure l’escuma que aniran desprenent.
- Quan l’aigua arrenqui el bull, destapar-los i apujar el foc.
- Afegir sal
- Coure’ls fins que siguin tous. Retirar les herbes i colar-los.
- Trinxar les verdures a quadrats per fer la samfaina.
- Posar oli en una paella i tirar-hi la ceba. els pebrots i el porro, coure 5 minuts.
- Afegir el carbassó i l’albergínia, coure 5 minuts més.
- Afegir els alls i les tomaques (sense llavors) i acabar de coure, tapat, a foc lent.
- Quan estigui cuit, afegir 1 cullerada de farina i remenar fins que s’absorbeixi.
- En una cassola gran, posar la samfaina i els caragols. Remenar bé per que agafin el gust de la samfaina.
- Finalment ja podem servir els cargols calents.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Parrell roure de CELLER aibar 1895
Recepta elaborada per Ganxeta, extreta de http://www.receptes.cat