canelones_carrillera

 

Un plat de sempre amb un sabor especial i diferent

 

Ingredients de la recepta

Per al guisat de carrilleras ‘’galtes de porc’’

  • 1 quilo de carrilleras de porc (10 unitats) de Menuts Rosa
  • 1 pastanaga gran
  • 1 porro,
  • 4 dents d’all
  • 1 branca d’api,
  • 2 c/p de farigola,
  • 2 c/c de pebre negre en gra,
  • 2 c/c de coriandre en gra,
  • 2 c/c de comí mòlt,
  • 2 c/c de pebre de Jamaica,
  • 300 ml. de vi,
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

 

Per a la beixamel

  • 100 grams de mantega
  • 100 grams de farina
  • Llet
  • 300 grams de brou d’au
  • Sal
  • Pebre negre
  • Nou moscada

 

Pels canelons

  • 16 cilindres de pasta de canelons
  • 520 grams aprox. de carrillera guisada
  • 200 grams de beixamel (de l’elaboració anterior)
  • 30 grams de nous
  • Formatge per fondre al gust.

 

Elaboració de la recepta

  1. Neteja les carrilleras ‘’galtes’’ per retirar l’excés de greix que puguin tenir.
  2. Pela i pica la pastanaga, el porro, i les dents d’all.
  3. Renta la branca d’api i trosseja-la.
  4. Prepara les espècies, si és possible que siguin recentment mòltes.
  5. En una cassola gran amb una mica d’oli d’oliva verge extra, daura les carrilleras pels dos costats.
  6. Quan estiguin daurades, baixa el foc perquè la cassola perdi temperatura, llavors incorpora els alls, dóna’ls un minut perquè desprenguin el seu sabor i incorpora la pastanaga, el porro, l’api i posa el foc lent fins que comencin a estovar-se.
  7. A continuació afegeix les espècies i sal al gust, barreja-ho amb les carrilleras i mulla-ho amb vi, fins que bulli i després cou a foc lent durant un parell d’hores, amb la cassola tapada, fins que les carrilleras estiguin tan tendres que es desfacin en punxar-les. Vigila i si al final de la cocció es queden sense suc, pots afegir una mica de brou.
  8. Quan les carrilleras estiguin fetes, separa-les de les verdures. Aquestes pots guardar-les i amb elles fer un puré deliciós afegint-li patata cuita i brou d’au o de verdures.
  9. Prepara la beixamel. Durant anteriors receptes des de El Gourmet Català ja vam explicar com s’elabora la beixamel. Ho pots recordar clicant aquí.
  10. Quan la carn hagi perdut una mica de calor desamiga-la bé en un bol gran.
  11. Aboca la part de beixamel corresponent i les nous picades. Si no queda molt sucós pots afegir una mica de brou, i si vols potenciar més sabor afegeix part de les verdures del guisat triturades.
  12. Cou la pasta dels canelons.
  13. Quan estigui al punt posa-la en un bany María invers, després escorre-la i asseca-la.
  14. Ara ja es hora d’emplenar els canelons. Segons el tipus de pasta utilitzada poden sortir més de 16 unitats, també depèn de si es desitgen molt carregats o més lleugers.
  15. Començarem a escalfar el grill del forn a 220º C.
  16. En una bandeja apta per al forn, posa una fina capa de beixamel, col·loca damunt els canelons i cobreix-los amb la resta de beixamel.
  17. Acaba cobrint amb una mica de formatge ratllat.
  18. Gratina els canelons fins que el formatge estigui daurat.

 

Maridatge

Us recomanem un vi Pas Curtei de ALEMANY I CORRIÓ un vi de color intens, amb aromes impressionants, un cos voluptuós i una estructura molt peculiar, amb un agradable gust. A mes a mes aquest vi es perfecte per tot tipus d’arrossos, especialment de carn, carns vermelles a la planxa, peix blau al forn, be arrebossat, i guisats de carn de porc.

 

alemany i corrio

 

Recepta i Imatge extreta de http://www.gastronomiaycia.com/