Un plat de sempre amb un sabor especial i diferent
Ingredients de la recepta
Per al guisat de carrilleras ‘’galtes de porc’’
- 1 quilo de carrilleras de porc (10 unitats) de Menuts Rosa
- 1 pastanaga gran
- 1 porro,
- 4 dents d’all
- 1 branca d’api,
- 2 c/p de farigola,
- 2 c/c de pebre negre en gra,
- 2 c/c de coriandre en gra,
- 2 c/c de comí mòlt,
- 2 c/c de pebre de Jamaica,
- 300 ml. de vi,
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Per a la beixamel
- 100 grams de mantega
- 100 grams de farina
- Llet
- 300 grams de brou d’au
- Sal
- Pebre negre
- Nou moscada
Pels canelons
- 16 cilindres de pasta de canelons
- 520 grams aprox. de carrillera guisada
- 200 grams de beixamel (de l’elaboració anterior)
- 30 grams de nous
- Formatge per fondre al gust.
Elaboració de la recepta
- Neteja les carrilleras ‘’galtes’’ per retirar l’excés de greix que puguin tenir.
- Pela i pica la pastanaga, el porro, i les dents d’all.
- Renta la branca d’api i trosseja-la.
- Prepara les espècies, si és possible que siguin recentment mòltes.
- En una cassola gran amb una mica d’oli d’oliva verge extra, daura les carrilleras pels dos costats.
- Quan estiguin daurades, baixa el foc perquè la cassola perdi temperatura, llavors incorpora els alls, dóna’ls un minut perquè desprenguin el seu sabor i incorpora la pastanaga, el porro, l’api i posa el foc lent fins que comencin a estovar-se.
- A continuació afegeix les espècies i sal al gust, barreja-ho amb les carrilleras i mulla-ho amb vi, fins que bulli i després cou a foc lent durant un parell d’hores, amb la cassola tapada, fins que les carrilleras estiguin tan tendres que es desfacin en punxar-les. Vigila i si al final de la cocció es queden sense suc, pots afegir una mica de brou.
- Quan les carrilleras estiguin fetes, separa-les de les verdures. Aquestes pots guardar-les i amb elles fer un puré deliciós afegint-li patata cuita i brou d’au o de verdures.
- Prepara la beixamel. Durant anteriors receptes des de El Gourmet Català ja vam explicar com s’elabora la beixamel. Ho pots recordar clicant aquí.
- Quan la carn hagi perdut una mica de calor desamiga-la bé en un bol gran.
- Aboca la part de beixamel corresponent i les nous picades. Si no queda molt sucós pots afegir una mica de brou, i si vols potenciar més sabor afegeix part de les verdures del guisat triturades.
- Cou la pasta dels canelons.
- Quan estigui al punt posa-la en un bany María invers, després escorre-la i asseca-la.
- Ara ja es hora d’emplenar els canelons. Segons el tipus de pasta utilitzada poden sortir més de 16 unitats, també depèn de si es desitgen molt carregats o més lleugers.
- Començarem a escalfar el grill del forn a 220º C.
- En una bandeja apta per al forn, posa una fina capa de beixamel, col·loca damunt els canelons i cobreix-los amb la resta de beixamel.
- Acaba cobrint amb una mica de formatge ratllat.
- Gratina els canelons fins que el formatge estigui daurat.
Maridatge
Us recomanem un vi Pas Curtei de ALEMANY I CORRIÓ un vi de color intens, amb aromes impressionants, un cos voluptuós i una estructura molt peculiar, amb un agradable gust. A mes a mes aquest vi es perfecte per tot tipus d’arrossos, especialment de carn, carns vermelles a la planxa, peix blau al forn, be arrebossat, i guisats de carn de porc.
Recepta i Imatge extreta de http://