carxofes-ofegades-pernil

Colors i sabors que es mesclen a la perfecció

 

Ingredients per a la recepta

  • carxofes de La Masia
  • pernil serrà de Jamones La Cava
  • 2 alls
  • oli d’oliva
  • alfàbrega seca
  • 1 raig vi dolç
  • pebre negre mòlt
  • llimona

 

Elaboració de la recepta

  1. Escórrer les carxofes i tallar-les en 2. Tallar els alls a trossets i posar-los en una paella amb una mica d’oli fins daurar-los.
  2. Afegim les carxofes, el rajolí de vi dolç, una mica d’alfàbrega seca, pebre mòlt, ofegar tot.
  3. Tallar el pernil serrà a trossets petits i afegir a la paella, acabar d’ofegar.
  4. Emplatem i li tirem un rajolí de llimona al gust.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Elaboració Artesana Reserva de Cava Jaume Giró i Giró. Amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és molt pàl·lid deixant un groc amb notes verdoses. En nas és molt floral i afruitat: notes de poma, préssec, fruites tropicals, pinya i cítrics amb una nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li aporta vivacitat i frescor. La criança com a Reserva afegeix unes sensacions finals que persisteixen en el temps.

elaboració-artesana-reserva-cava-jaume-giro-i-giro

Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/2135996-alcachofas-rehogadas-con-jamon-serrano