pollastre-prunes-pinyons

Per repetir i sucar-hi pa!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 pollastre de corral de Ramaders de Muntanya del Berguedà tallat a vuitens
  • 20 prunes seques
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 cap d’alls
  • 50 g de pinyons
  • Brou de pollastre
  • Oli d’oliva
  • Vi ranci
  • Sal
  • Pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Salpebreu el pollastre i rostir-lo en una cassola amb un cap d’alls sencera, una ceba tallada i els tomàquets partits per la meitat.
  2. Mentrestant, posar les prunes en remull i després escaldar, afegint els pinyons. Reservar el brou de les prunes.
  3. Quan el pollastre estigui daurat, afegir les prunes i els pinyons. Salpebrar i amanir amb un bon raig de vi ranci.
  4. Afegir el brou de les prunes que s’havia reservat i deixar-ho bullir a foc lent durant una bona estona perquè el vi s’evapori.
  5. Servir acompanyant d’un bon vi del priorat i pa de fogassa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat un Jaume Grau i Grau Gratus Criança de Vins Grau, un vi de color granat intens amb tonalitats de cirera, aroma agradable amb aromes de fruits de bosc i gust saborós i fresc, amb suau persistència tànnica. Llarg i persistent estructura en boca.

Gratus-Crianca-vi

Recepta extreta de: http://www.berguedaturisme.com/esp/bergueda_fitxa?IDcat=4&IDber=108