La introducció de la carbassa rostida a Catalunya es remunta a l’època de la conquesta d’Amèrica. Des d’aleshores, es van importar desenes de menes de carbasses. El seu gust i sabor i les seves propietats pel que fa a proteïnes, rehidratant i baix en greixos l’ha popularitzat. De fet, molts diuen que si vols deixar la patata fregida, et passis a la carbassa. Per tant, avui et portem una recepta de Receptes gratis que és deliciosa i molt poc calòrica.

carbassa rostida amb mel i nous

Carbassa rostida, l’aperitiu vegà i diferent per aquestes festes!

Ingredients de la recepta

Elaboració de la carbassa rostida

  1. Partim la carbassa en trossos petits, traiem les llavors i afegim el gingebre en pols, sal i pebre.
  2. Afegim la mel sobre la carabassa i les nous tallades a trossos
  3. Ho posem al forn a 200º C. durant 1 hora.
  4. Una vegada  hagi passat el temps i ja estigui acabada ja pots servir-ho a la taula.

El millor acompanyant

Qualsevol menjar necessita del seu aliat per a maridar. I la carbassa rostida no pot ser menys. Per això, en aquest cas, necessitarem un vi negre afruitat. Podem acompanyar aquest plat amb un Llabustes Cabernet Sauvignon 2013 de Cellers Vila Corona, un vi negre de color vermell “cirera” amb aromes de fruita madura. Un vi que us deixarà unes sensacions de fruites vermelles i negres ( maduixes, mores…).

Cellers vila corona