Un plat ideal per aquestes festes
Ingredients de la recepta (Per a 4 persones)
- 1 pollastre ecològic Ecogall
- 12 gambes mitjanes
- 1 pot de cigrons
- 1 ceba de figueres
- 4 tomàquets madurs
- 4 dents d’all
- 2 fulles de llorer
- 1 copa de conyac i 12 de vi dolç
- Brou de pollastre
Elaboració de la recepta
- Talleu el pollastre a trossos petits i amb les carcanades, ales i coll feu un brou.
- En una cassola fregiu les gambes i les reserveu, amb al mateix oli daureu els trossets de pollastre ecològic i també els reserveu.
- Talleu la ceba i els alls el més petit possible. En el mateix oli feu la sofregida i finalment afegiu el tomàquet ben trinxat i deixeu lo fregir fins que perdi l’aigua i tingui un color molt mes fosc.
- Afegiu les fulles de llorer, el conyac, el vi dolç i quan s’hagi evaporat l’alcohol afegiu el pollastre ecològic i el brou (que cobreixi totalment el pollastre).
- Baixeu el foc al mínim i deixeu la cassola fent xup xup unes tres hores, posteriorment afegiu els cigrons i les gambes i 10 minuts després ja tindreu enllestit el plat!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Reserva de Celler Vell, amb una arona molt atractiva i elegant amb tocs de fruita, fresc i sec, Es el cava més vengut de la casa.
Recepta extreta de http://ecogall.com/