Una mescla de sabors sorprenent
Ingredients per a la recepta
- 1 pit de pollastre Pota Blava
- 6 figues
- 1/2 mango
- 1 poma Golden
- 30gr d’espinacs frescos
- 100ml d’oli d’oliva
- 30ml de vinagre de poma Arantast
- 1 culleradeta de curri
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada de mantega
- Sal
- Pebre
Elaboració de la recepta
- Trossegem el pit de pollastre a daus d’uns 2cm i barregem els trossos amb el curri en pols. Deixem macerar a la nevera durant unes hores, molt millor si és d’un dia per l’altre.
- Un cop macerat el pollastre, pelem les pomes i les tallem a grills. Tallem també les figues a quarts. En una paella posem a fondre la mantega i saltem a focs suau les fruites trossejades fins que daurin i caramel·litzin. Reservem.
- Posem en un got la polpa del mango i el vinagre, i triturem fins a obtenir un puré. A continuació afegim poc a poc, en forma de fil, l’oli d’oliva sense parar de triturar, fins a aconseguir una mena de salsa espessa. Reservem.
- En una paella a foc fort saltegem el pollastre fins que estigui en el seu punt: fet per dins i daurat per fora.
- En uns pals de broqueta intercalem trossos de poma, figues i pollastre. Col·loquem sobre un llit d’espinacs frescos i amanim amb l’emulsió de mango. Servim les broquetes de pollastre al curri amb figues i emulsió de mango temperades perquè s’aprecien millor tots els sabors.
Maridatge
Podeu acompanyar amb una cervesa Ràfega American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color ambre rogenc, lleugerament tèrbola a causa del dry hopping. Escuma fina i voluminosa de color blanc trencat amb bona retenció. Presencia d’aroma a llúpol provinent del dry hopping amb tocs cítrics i florals. Aroma a malta moderada amb certs apunts de caramel, pa cuit i galeta. Subtil gust a llúpol americà amb qualitats florals i cítriques. Degut a les propietats de les maltes especials utilitzades, presenta una dolçor inicial de malta seguida d’un sabor suau a caramel. La malta i l’amargor del llúpol estan equilibrats al principi i se suporten mútuament fins al final on l’amargor persisteix lleugerament per sobre de la dolçor de la malta.
Recepta extreta de: http://www.ilovetapas.com/2012/08/brochetas-de-pollo-al-curry-con-higos-y-emulsion-de-mango-receta/