recepta-gourmet-quadrat-mel-mato

 

Unes postres senzilles però vistoses

 

Ingredients per a la recepta

Per a la base

  • 40 gr de farina
  • 40 gr de maizena
  • 150 gr de sucre
  • 4 ous
  • Un pessic de sal
  • Mantega per untar el motlle

 

Per al farcit

  • Dues pomes golden
  • Sucre, canyella
  • 400 gr de mató de Granja El Prat
  • 100 gr de mel de Mas Buret
  • 6 fulls de gelatina
  • Una mica de nata líquida
  • Una poma i sucre (per acabar les postres)

 

 Elaboració de la recepta

  1. Comencem fent la base. Si teniu un pa de pessic, ja va bé.
  2. Escalfar el forn a 180ºC. Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal, ben fermes. Barrejar en un bol el sucre i els rovells, batent-los fins que blanquegin i s’espongin. Incorporar-hi la farina i la maizena, i després les clares muntades, en dos moments, barrejant-les amb la mà. Untar amb mantega un motlle de 24 cm i abocar-hi la massa que hem preparat. Enfornar deu minuts. No s’ha d’obrir el forn mentre es cou. Ha de quedar pujat i daurat. Un cop cuit, treure’l del forn i desemmotllar-ho damunt d’una reixa i deixar-lo refredar.
  3. Buidem les pomes i les farcim amb sucre i canyella. Les coem al microones 8 minuts. Les deixem refredar i les pelem. Triturem la polpa. Fonem 3 fulls de gelatina amb una mica de nata líquida. Integrem la gelatina a la polpa de la poma. Disposem una capa sobre el pa de pessic. Deixem refredar.
  4. Triturem el mató amb la mel i hi integrem les 3 fulles restants de gelatina (prèviament hidratades i foses al microones protegides amb una mica de nata). Cobrim les pomes amb el mató.
  5. Quan ha quallat. Tallem a rectangles.
  6. Potser trobeu que el mató ha perdut la seva agradable textura granulosa. En aquest cas, si us agrada conservar la textura, no ho triturarem, sinó que integrarem la gelatina barrejant amb una cullera.
  7. Per fer la decoració final (que no és només decoració, sinó que li dona textura), tallem molt fina una poma pelada i tallada per la meitat longitudinalment i la posem sobre un silpad o paper de forn. L’ensucrem totalment i la gratinem al forn, uns deu minuts (a potència mitjana). Quan sigui freda s’hauran enganxat les làmines de poma i faran formes sorprenents.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un licor de Crema Suau de Formatge de Vega Dania, una producte polivalent, que combina a la perfecció amb postres, còctels i cafès. És una forma atrevida de finalitzar un menjar aportant un sabor dolç, una suau textura i un final sec al paladar.

licor-crema-suau-formatge-vega-dania

Recepta extreta de: https://semproniana.net/ca/2014/02/01/unes-postres-de-mato-i-poma/