blat de moro

La província de Lleó, la superfície amb més dedicació al cereal a Espanya, va declarar fa unes setmanes que esperava una reducció a la producció de blat de regadiu. En aquell moment, encara que era molt aviat per fer pronòstics per la incertesa de com evolucionaria la situació, les estimacions eren molt pessimistes.

Afortunadament, les preocupacions dels secans per la falta de precipitacions no van prosseguir gràcies a les bones condicions de les últimes setmanes.

S´estimava una reducció del 25% de la superfície sembrada

A principis d’abril, les estimacions de la Lonja de León van documentar que els problemes a l’inici de la present campanya van provocat una reducció d’aproximadament un 25% de la superfície de blat de regadiu. Això ha fet que molts agricultors apostassin per mitjans de cultiu alternatius.

A la passada campanya, havia sembrades 30.785 hectàrees d’aquest cereal i en les estimacions que va fer l’associació, “amb prou feines es sobrepassen les 23.000 ha”, van dir.

La bona climatologia ha permès una sembra òptima

Encara que va començar com una campanya complicada, finalment sí s’ha pogut sembrar blat en bones condicions. Avui, ja està tot sembrat i ja ha nascut el 90% del cultiu. A més, la superfície total també ha crescut en comparació amb la temporada passada: a l’anterior es va comptar amb 57.223 hectàrees, i en aquesta s’han superades les 60.000.