Combinat de gust i textura
Ingredients per a la recepta:
- 2 rodanxes de lluç
- 1 medalló de rap de 200gr
- 150gr d’arròs
- 1 Ceba petita
- 2 Cullerades d’allioli
- 600 centilitres de fumet de peix
- Julivert picat
- Oli d’oliva eco
- 1 Cullerada sopera de safrà
- 2 patates mitjanes
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc, pelem i tallem les patates a daus i les bullim en un cassó.
- Mentre, escalfeu els brins de safrà amb paper d’alumini fins que notem el seu aroma característic a safrà torrat i els posem dins del cassó.
- Quant les patates estiguin gairebé cuites, posem en un altre cassola els peixos i ho deixem coure durant 5 minuts aproximadament.
- Fins que el peix estigui cuit, en una paella sofregim la ceba ficada amb l’oli eco, que li donarà un sabor final més potent, i afegim l’arròs fins que es rossegi i el reservem.
- Durant la cocció, pre-escalfem el forn a 200º i introduïm l’arròs durant 12-15 minuts.
- Separem el peix de la salsa i el posem a un plat amb les patates. En els podem menjar fins que l’arròs estigui cuit.
- A la salsa reservada hi afegim una cullerada d’allioli i ho remenem bé.
- Finalment, extraiem del forn l’arròs i el suquem a la salsa perquè agafi el sabor i l’essència dels ingredients.
D’aquesta manera tindrem 2 plats en 1.
Si voleu, podeu afegir al vostre arròs tot tipus de gambes i musclos per donar-li més sabor i més color encara.
Maridatge:
Un vi blanc Parellada Carles Andreu de CELLER CARLES ANDREUque aportarà els matisos necessaris per servir de peça que acompanyi el peix arrossejat.