arrossejat 1

Combinat de gust i textura

Ingredients per a la recepta:

  • 2 rodanxes de lluç
  • 1 medalló de rap de 200gr
  • 150gr d’arròs
  • 1 Ceba petita
  • 2 Cullerades d’allioli
  • 600 centilitres de fumet de peix
  • Julivert picat
  • Oli d’oliva eco de Aromis
  • 1 Cullerada sopera de safrà d’Aromis
  • 2 patates mitjanes

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc, pelem i tallem les patates a daus i les bullim en un cassó.
  2. Mentre, escalfeu els brins de safrà d’Aromis amb paper d’alumini fins que notem el seu aroma característic a safrà torrat i els posem dins del cassó.
  3. Quant les patates estiguin gairebé cuites, posem en un altre cassola els peixos i ho deixem coure durant 5 minuts aproximadament.
  4. Fins que el peix estigui cuit, en una paella sofregim la ceba ficada amb l’oli eco d’Aromis, que li donarà un sabor final més potent, i afegim l’arròs fins que es rossegi i el reservem.
  5. Durant la cocció, pre-escalfem el forn a 200º i introduïm l’arròs durant 12-15 minuts.
  6. Separem el peix de la salsa i el posem a un plat amb les patates. En els podem menjar fins que l’arròs estigui cuit.
  7. A la salsa reservada hi afegim una cullerada d’allioli i ho remenem bé.
  8. Finalment, extraiem del forn l’arròs i el suquem a la salsa perquè agafi el sabor i l’essència dels ingredients.

D’aquesta manera tindrem 2 plats en 1.

Si voleu, podeu afegir al vostre arròs tot tipus de gambes i musclos per donar-li més sabor i més color encara.

Maridatge:

Un Savignon blanc de la Vinya Janine, ecològic, fresc i amb un intens sabor, serà el vi de qualitat, essencial i de la terra que aportarà els matisos necessaris per servir de peça que acompanyi el peix arrossejat.

vinya janine