Color i sabor de la terra

coca de recapte 1

Ingredients per a la recepta:

  • 500gr de farina
  • 30gr de llevat de premsat
  • 250 centilitres d’aigua tèbia
  • Oli d’oliva
  • 6 tomàquets madurs
  • 2 cebes
  • 4 botifarres
  • 3 albergínies.
  • 3 pebrots vermells
  • Sal

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc i per començar, diluïm el llevat de premsat en els 250 centilitres d’aigua tèbia.
  2. En segon lloc, posem la farina sobre el marbre i anem afegint la barreja de l’aigua i el llevat. La anem treballant amb les mans poc a poc fins que tingui certa consistència i es desenganxi sense gaire esforços d’aquest.
  3. En tercer lloc, i un cop la massa sigui contundent, la tapem amb un drap perquè fermenti i la deixem reposar durant tres hores en un lloc temperat (entre 20 i 40 graus).
  4. Passades les tres hores, afegim 100 cl d’oli d’oliva i ho treballem fins que la massa ho absorbeixi i la deixem reposar durant 30 minuts més en les mateixes condicions que abans (tapada i en un lloc temperat).
  5. Per la guarnició, mentre la massa lleva, escalivem els pebrots, les albergínies i les cebes; un cop estiguin cuits els pelem, netegem i els tallem a tires.
  6. A continuació, empolsem amb una mica de farina una safata i estenem la massa amb les mans mullades d’oli; també podem fer servir paper de forn perquè no s’enganxi, i damunt col·loquem les cebes tallades, els tomàquets, els pebrots i les alberginies. Finalment, hi adicionem també les butifarres.
  7. Per últim, regem la coca amb una mica d’oli i salpebregem i li donem 30 minuts de cocció amb el forn pre-escalfat a 160º.

Podeu fer vosaltres mateixos la vostra coca de recapte o be comprar-la al Forn Franquesa, on podreu gaudir-ne d’una artesanal, elaborada amb els millors ingredients i amb molta cura, exquisita.

Maridatge:

El vi ideal per maridar la coca, serà el xarel·lo macerat blanc de Jaume Giró i Giró, un vi de cos potent, amb  un aroma espectacular. Amb notes de espècies i fruites tropicals, meló i pera es mostrarà al nostra paladar viu, fresc i amb color; perfecte per acompanyar la nostra coca de recapte.

xarel.lo