Arròs-melós-carnaroli-Lo-Nostre-Arròs-300x224

Tot el sabor del Delta de l´Ebre en un únic plat

 

Ingredients per a la recepta

  • 400g d’arròs Carnaroli de Lo Nostre Arròs
  • 50 g de xalota
  • 75 g d’oli punt addicional
  • 100 g de vi blanc
  • 1,5 l de brou de pollastre
  • 12 llagostins frescos
  • Sal i pebre
  • Per fer el sèrum de parmesà: 250 g de parmesà Reggiano ratllat
  • 175 g de nata
  • 125 g de llet sencera
  • Per a la reducció: 100 g de Pedro Ximénez

 

Elaboració de la recepta

  • Per fer el sèrum de parmesà, bulliu la llet amb la nata, afegiu-hi el parmesà ratllat i deixeu coure a foc lent fins que estigui fora. Després, passeu-ho per un colador xinès i reserveu.
  • A continuació, sofregiu l’escalunya picada molt petita, sense que agafi color, amb una mica d’oli. Quan estigui tova, afegiu l’arròs i deixeu que es faci una mica transparent suaument. Seguidament, salpebreu i mulleu amb el vi, deixeu evaporar, mulleu amb el brou de pollastre calent i deixar coure uns 17 minuts remenant tant com sigui necessari per evitar que s’enganxi.
  • Mentrestant, poseu el Pedro Ximénez a reduir en un cassó al foc fins que tingui la textura d’un caramel. Després, passeu a un biberó i reserveu-lo, fins al moment de servir.
  • Seguidament, quan l’arròs està pràcticament cuit, afegiu la crema de parmesà, remeneu bé, durant un últim minut, perquè l’arròs quedi cremós i agafi el gust del formatge i rectifiqueu de sal si cal.
  • Finalment, peleu els llagostins, obriu-los longitudinalment, per la part ampla, amb l’ajuda d’un ganivet de punta fina, treure’ls els intestins, salar i deixeu coure lleugerament en una planxa amb unes gotes d’oli.
  • I ja per acabar, en un plat fons serviu l’arròs varietat carnaroli en forma de muntanya, dibuixeu el contorn amb el caramel de Pedro Ximénez i poseu a sobre els llagostins.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Alba Blanc de Lluna de Mastinell, un vi ens transporta al cor del Penedès, sense complexes ens mostra que es pot ser sofisticat i al mateix temps respectar les tradicions enològiques dels blancs del Penedès.

vi-alba-blanc-de-lluna

Recepta extreta de: http://lonostrearros.cat/arros-melos-de-llagostins/