amanida-pollastre-bolets

 

Una amanida amb el sabor de la terra

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 llimona
  • 150 grams de bolets de Cap d’Urdet, en aquest cas utilitzarem xampinyons
  • la mateixa quantitat de pit de pollastre que hem de trossejar en forma de tires
  • 2 tomàquets
  • oli d’oliva
  • 2 cullerades soperes de cibulet picat
  • 2 més de julivert picat
  • sal
  • pebre blanc
  • una cullerada petita de llavors de fonoll

 

Elaboració de la recepta

  1. Per començar a elaborar la nostra rica i deliciosa amanida de pollastre amb xampinyons, entre d’altres ingredients, hem de trossejar els bolets, en aquest cas, hem de laminar els xampinyons i una vegada que estiguin laminats hem tirar-los una mica de llimona per sobre.
  2. També tallem i laminem el pollastre en forma de tires, ruixant també amb llimona. Tant els bolets com el pollastre els passem per la planxa una mica.
  3. D’altra banda, en un recipient barregem una mica d’oli i vinagre amb la sal, el pebre blanc, el julivert i el cibulet.
  4. Barregem tot bé i un cop barrejat ho aboquem sobre el pollastre i els bolets que hem passat per la planxa prèviament.
  5. Barregem bé la salsa amb les tires de pollastre i els xampinyons per poder gaudir i la nostra rica i sana amanida en aquests dies calorosos de l’estiu.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Pinot Noir de Can Bonastre, un vi negre de color granat amb rivets ataronjats, net i brillant. En nas és intens, amb aromes florals de violetes, envoltat per un fons d’espècies dolces, com clau i pebre rosa, i sotabosc, que es fonen amb les delicades i subtils notes de roure. I en boca és d’entrada fresca i suau. El seu taní consistent i ben integrat, ens fa gaudir d’un suau i agradable pas en boca, que s’allarga gràcies a una fresca acidesa final.

pinot-noir-can-bonastre

Recepta extreta de: http://www.urdet.com/ensaladas-setas-ideales-verano/