Una amanida amb el sabor de la terra
Ingredients per a la recepta
- 1 llimona
- 150 grams de bolets de Cap d’Urdet, en aquest cas utilitzarem xampinyons
- la mateixa quantitat de pit de pollastre que hem de trossejar en forma de tires
- 2 tomàquets
- oli d’oliva
- 2 cullerades soperes de cibulet picat
- 2 més de julivert picat
- sal
- pebre blanc
- una cullerada petita de llavors de fonoll
Elaboració de la recepta
- Per començar a elaborar la nostra rica i deliciosa amanida de pollastre amb xampinyons, entre d’altres ingredients, hem de trossejar els bolets, en aquest cas, hem de laminar els xampinyons i una vegada que estiguin laminats hem tirar-los una mica de llimona per sobre.
- També tallem i laminem el pollastre en forma de tires, ruixant també amb llimona. Tant els bolets com el pollastre els passem per la planxa una mica.
- D’altra banda, en un recipient barregem una mica d’oli i vinagre amb la sal, el pebre blanc, el julivert i el cibulet.
- Barregem tot bé i un cop barrejat ho aboquem sobre el pollastre i els bolets que hem passat per la planxa prèviament.
- Barregem bé la salsa amb les tires de pollastre i els xampinyons per poder gaudir i la nostra rica i sana amanida en aquests dies calorosos de l’estiu.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Pinot Noir de Can Bonastre, un vi negre de color granat amb rivets ataronjats, net i brillant. En nas és intens, amb aromes florals de violetes, envoltat per un fons d’espècies dolces, com clau i pebre rosa, i sotabosc, que es fonen amb les delicades i subtils notes de roure. I en boca és d’entrada fresca i suau. El seu taní consistent i ben integrat, ens fa gaudir d’un suau i agradable pas en boca, que s’allarga gràcies a una fresca acidesa final.
Recepta extreta de: http://www.urdet.com/ensaladas-setas-ideales-verano/