Un conill molt tendre i saborós
Ingredients de la recepta
- 1 conill lletó tallat a trossos de Euroconills
- 1 cabeça d’alls
- 1 branca de romaní
- 1 got de vi blanc
- Aigua
- Sal
- Per la picada
- Un grapat d’ametlles torrades
- 3 dents d’all fregits
- Julivert picat
- Sal
- Branca de romaní
Elaboració de la recepta
- Rentem el conill lletó i preparem tots els ingredients.
- Salem i empebrem el conill lletó per les dues bandes.
- Agafem tots els alls d’una cabeça d’alls i, amb pell i tot, els aixafarem amb el ganivet. Pelem tres alls.
- Començarem a fregir tots els alls a una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva fins que veiem que estiguin dauradets que els traurem del foc.
- En el mateix oli amb gust d’all, daurem el conill per totes dues bandes.
- Mentrestant podem anar fent la picada. Per fer-la posem en un morter les ametlles, el julivert, un polsim de sal, els alls i ho piquem fins que quedi ben petit. Ho reservem a banda.
- Seguim fregint el conill fins que ho reservem.
- En el mateix oli, hi posarem la branca de romaní, els alls, el conill i un got de vi blanc. Ho deixem tot al foc uns 45-50 minuts i si a mitja cocció veiem que hi falta líquid i podem afegir aigua.
- Quan el conill ja sigui tendre, afegirem la picada amb una mica del mateix suquet. Ho deixem al foc 10 minuts més.
- Passat el temps de cocció ja podeu tancar el foc, ho deixem reposar una estona i ja podeu emplatar.
- Podeu decorar el plat amb una mica de cibulet.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Negre Jove d’Adernats, un vi negre de color rubí intens amb reflexes violacis, presenta un menisc ben definit i bona llàgrima. Amb una lleugera aireació, despren aromes de fruita madura i notes especiades. D’entrada fesca i agradable, de seguida ressalta una intensa fruita vermella. Fresc, madur i equilibrat, sorpren per la seva persistència i final a bombó de licor.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2012/10/conill-lall.html