Benvolguts/des gourmets, avui us portem l’amanida de formatge blau de cabra i nous. A més, per donar-li més sabor li afegirem crostons de pa. És un entrant deliciós perfecte per a començar un àpat per la porta gran.
Una amanida de formatge molt estiuenca
L’enciam i les nous doten al plat dels nutrients necessaris per a què el plat sigui saludable i molt ric. El formatge dóna el gust. No vol dir que no sigui saludable, però si s’abusa d’ell o es menja en excés, ho pot ser. Per això, avui us portem aquesta recepta tan bona com saludable.
Ingredients per a la recepta
- Fulles d’enciam variades
- 8 tomàquets nans
- 250 grams de nous de Mironous
- 250 grams de formatge blau d’Ampans-Formatges de Muntanyola
- 1 poma Golden
- 1 iogurt natural
- 1 cullerada de mostassa antiga
- 1 culleradeta d’all en pols
- 1 cullerada sopera de suc de llimona
- Sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Crostons de pa
- 4 cullerades d’oli d’oliva extra verge
Elaboració de l’amanida de formatge
- Col·locar en un bol per amanides les fulles d’enciam.
- Repartir per sobre el formatge blau i la poma a dauets, els tomàquets tallats per la meitat i la fruita seca.
- A continuació, poseu en un bol el iogurt, la mostassa, l’all, l’oli, el suc de la llimona, la sal i el pebre acabat de moldre.
- Seguidament, emulsionar acuradament i a consciència i repartir per sobre de l’amanida. Servir.
El maridatge per a l’amanida de formatge
L’amanida necessita d’un bon company que pot ser un vi o una cervesa. En aquest cas, proposem un vi. Per tant, podeu acompanyar aquest plat amb un vi DO Pla de Bages de DOTZE VINS.
En aquest cas, és un vi de color robí amb intensitat mitjana. Té bona estructura en boca. També, és expressiu amb tanins rodons i amables, entrada llaminera de cirera i final elegant de cacau. Així mateix, en nas, aromes a cirera, cacau, pell de taronja, ametlla verda i tocs d’anís estrellat, toffee i vainilla. Per tant, és la solució ideal per a completar el plat.