amanida-formatge-nous

 

Una amanida molt estiuenca

 

Ingredients per a la recepta

  • Fulles d’enciam variades
  • 8 tomàquets nans
  • 250 grams de nous de Mironous
  • 250 grams de formatge blau d’Ampans-Formatges de Muntanyola
  • 1 poma Golden
  • 1 iogurt natural
  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • 1 culleradeta d’all en pols
  • 1 cullerada sopera de suc de llimona
  • Sal
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Crostons de pa
  • 4 cullerades d’oli d’oliva extra verge

 

Elaboració de la recepta

  1. Col·locar en un bol per amanides les fulles d’enciam.
  2. Repartir per sobre el formatge blau i la poma a dauets, els tomàquets tallats per la meitat i la fruita seca.
  3. A continuació, poseu en un bol el iogurt, la mostassa, l’all, l’oli, el suc de la llimona, la sal i el pebre acabat de moldre.
  4. Seguidament, emulsionar acuradament i a consciència i repartir per sobre de l’amanida. Servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi DO Pla de Bages de DOTZE VINS,  vi de color robí amb intensitat mitjana. Té bona estructura en boca, expressiu amb tanins rodons i amables, entrada llaminera de cirera i final elegant de cacau. En nas, aromes a cirera, cacau, pell de taronja, ametlla verda i tocs d’anís estrellat, toffee i vainilla.

dotzevins-do-pla-bages

Recepta extreta de: http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/recetas/ensalada-queso-azul-frutos-secos_863553.html