Una recepta de 10
Ingredients per a la recepta
- 2 caretes de Porc de Palou
- 1 fulla de llorer
- 1 gra d’all
- Oli verge
- Pebre vermell picant i agredolça
- 2 patates
- 50 g de mantega
- 50 ml de nata líquida
- Nou moscada
Elaboració de la recepta
- Comenceu assegurant-vos que les caretes venen netes, sobretot lliures de pèl i de brutícia dins les orelles. Poseu-les a bullir a l’olla exprés 1 hora amb el llorer i l’all.
- Un cop cuites, talleu-les grosso modo, i encara en calent les emmotlleu. Poseu un pes a sobre perquè no quedin forats al refredar.
- D’una altra banda prepareu un puré cremós, bullint les patates pelades i tallades a daus. Un cop cuits, els passeu pel batedor amb la mantega, sal, pebre i una mica de nou moscada. Poseu aquest puré cremós en una màniga pastissera.
- Amb la careta ja freda i compacta, talleu unes llesques fines a la talladora, passareu la careta uns segons pel gratinador, i amaniu amb el pebre picant i l’agredolç al gust. Un bon raig d’oli d’oliva i uns puntets de puré de patata amb la màniga pastissera.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Immortèla de Biera Aranesa, una cervesa artesana dels Pirineus sense filtres ni additius. És d’un estil denominat Scottish Ale, d’alta fermentació, opaca i fosca amb 5,4 graus d’alcohol.
Recepta de Roger Vilaginés (Restaurant Mare de la Font de Solsona) extreta de: http://porcdepalou.cat/recepta/careta-a-feira/