Un pastís rodó en tots els sentits
Ingredients per a la recepta (2 pastissos)
- 200 gr. de mantega
- 200 gr. de sucre
- 1 ou sencer i 1 rovell
- 400 gr. de farina
- 1 sobre de llevat
- Ratlladura d’una llimona (o essència de vainilla)
- Codony de Productes Naturals Capell
- Vi de Porto
Elaboració de la recepta
- Barrejar la mantega a punt de neu amb el sucre, fins que quedi cremós.
- Afegir l’ou batut i el rovell i amassar-ho novament.
- Abocar la farina i el llevat i amassar de nou.
- Aromatitzar amb la ratlladura de la llimona.
- Estirar la massa i posar-la sobre un motlle (enfarinat o protegit amb paper de forn). Reservar-ne una part.
- Paral·lelament, en un cassó s’escalfa el codonyat amb una mica de vi de Porto. Un cop calent, ja es pot farcir la massa.
- Amb la massa restant que ha sobrat, tallar-ne algunes tires i disposar-les damunt del codonyat, en forma de reixa. Es pot fer alguna cenefa o altra decoració amb la forquilla.
- Coure el pastís al forn, que haurem escalfat prèviament a 180º, uns 30 minuts aproximadament, fins que la massa quedi daurada.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una RATAFIA DE NOUS I POMES PORTET 1883 de Licors Portet, una ratafia molt suau que deixa entreveure al final del glop la dolçor de la poma, molt ben integrada en el conjunt de les altres plantes.
Recepta extreta de: http://www.mytastecat.com/click/index/6947162/lanurialacuina.blogspot.com.es