Unes postres estupendes
Ingredients per a la recepta
- 1 placa de pasta de full
- 2 peres conferència de Fruites Blanch
- 100 gr. formatge tendre de cabra eco Mas El Garet
- 1 llimona
- 2 galetes maria
- 5 cullerades de sucre morè
- 4 nous
- 1 grapadet de panses
- 1/2 copeta de rom,
- 1 mica de mantega
- Canyella en pols
Elaboració de la recepta
- Comencem trencant i picant les nous i posant les panses en remull amb el rom. Després tallem la pera a trossets petits i la ruixem amb unes gotes de suc de llimona. Ratllem la part groga de mitja llimona i l’hi posem també a les peres amb el sucre morè. Deixem que reposi tot a la nevera durant 1 hora.
- Traiem les peres macerades de la nevera i escorrem l’excés de líquid si n’hi ha. Li afegim les galetes migades, el formatge tallat petit com la pera, les nous picades i finalment les panses rehidratades amb el rom i una cullerada rasa de canyella en pols.
- Estirem la massa de pasta de full sobre el taulell i, amb el corró la aixafem una mica més, ha de quedar molt fina.
- Tallem la massa en rectangles i, en cada un d’ells, anem posant dues o tres cullerades de la barreja que hem preparat amb el formatge, les peres i tota la resta.
- Anem fent paquetets deixant els plecs i les juntes cap avall perquè no se’ns obrin durant l’enfornat i els anem col·locant sobre una placa de forn coberta amb paper sulfuritzat. Depenent de la mida del qual fem els paquets, ens sortiran quatre o sis pastissos de ració.
- Quan els tinguem tots, els pintem per sobre amb mantega fosa i els posem al forn que ja tindrem preescalfat a 180ºC durant uns 30 minuts. Cada forn és diferent així que, les primeres vegades i a partir dels 20 minuts, és millor vigilar-los i treure’ns quan estiguin daurats.
- Servir empolvorats amb sucre glacé i unes fulles de menta i fruites vermelles.
- Es poden menjar tebis i també freds. Estan magnífics de totes maneres.