XIA, UN SUPERALIMENT AMB MOLTS BENEFICIS

La dieta occidental està plena d’aliments refinats, industrialitzats i contaminats. Cada cop, hi ha més oferta, però a la vegada som la generació més desnodrida i amb més malalties cròniques.

Sovint, ala nostra dieta falten minerals, vitamines i nutrients. Per això, una de les formes ràpides i sencilles de millorar la nostra dieta és ingerir superaliments.

 

Si bé el terme “superaliment” és un concepte creat pel màrqueting, no deixa de ser un aliment amb altes propietats nutricionals. La majoria són crus i són rics en nutrients que tenen un poderós efecte sobre la salut humana.

Uns dels superaliments més potents és la xia, una planta provinent del centre i sud d’Amèrica. Les llavors de xia són una excel·lent Font de fibra i antioxidants, calci, proteïnes i àcids omega 3. A més, aporten cinc vegades més calci que la llet, tres vegades més de ferro que els espinacs, i dues vegades més de potassi que el plàtan.

 

La xia té múltiples beneficis: ajuda a mantener-se hidratat, t’omple ràpidament, aporta molta energía, augmenta la massa muscular i ajuda a eliminar líquids i toxines.

 

Xia, un superaliment

Xia, un superaliment