El restaurant L’Ó de Món Sant Benet, amb una estrella Michelin, engega l’any 2020 amb canvis. El xef Ivan Margalef agafa les regnes del projecte rellevant a Jordi Llobet que inicia uns nous reptes i projectes personals.

Ivan Margalef

El xef Ivan Margalef agafa L’Ó de Món Sant Benet

Ivan Margalef compta amb una dilatada trajectòria nacional i internacional en el camp de la gastronomia. Format a l’escola Joviat de Manresa a on també ha exercit de professor, ha estat cap de cuina de restaurants com el Soho Brindisa de Londres, el Caviar&Bull de Budapest, el restaurant Aligué de Manresa o l’Hotel Boutique Les Clarisses de Vic.

Margalef s’ha format també en nombrosos cursos de cuina especialitzada i workshops amb professionals de primer nivell com Andoni Luis Adúriz (Mugaritz), Albert Adrià (El Bulli) i Joan Roca (El Celler de Can Roca).

Nou projecte personal

El nou xef comptarà amb un equip de professionals de primer nivell que seguirà defensant el projecte amb el rigor i la professionalitat que els caracteritza, destacant a Xavier Benito en la cuina i Irene Cozas com a cap de sala i sommelier tant de L’Ó com del Món.

El restaurant gastronòmic L’Ó, situat a Món Sant Benet, va obtenir l’any 2013 una estrella Michelin convertint-se, fins a data d’avui, en l’únic restaurant del Bages amb aquest guardó. Un reconeixement a una feina ben feta que ha anat revalidant-se any darrera any.

Cuina de proximitat

La cuina de L’Ó es basa en la tradició i els productes de proximitat, però posant l’accent en tècniques d’avantguarda, una bona presentació i un bon servei. La voluntat del restaurant és fer una cuina de qualitat, propera i a l’abast del públic. Ambiciosa però connectada amb la gent.

L’entorn del monestir de Sant Benet té una forta influència en el projecte que s’abasteix en part dels productes d’agricultura ecològica i de proximitat dels horts de Món Sant Benet, gestionats pel projecte cooperatiu Mans de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Projecte gestionat per la Fundació Catalunya La Pedrera

L’aposta per una carta de vins de qualitat i la feina en promoció del vi català han fet valedor a L’Ó de premis i reconeixements i cita obligada en les rutes d’enoturisme de la zona.

La creativitat, el coneixement i la qualitat al servei de la cuina són els ingredients bàsics de la proposta del restaurant que té en el seu equip humà la seva principal riquesa.

Margalef també durà la proposta gastronòmica del Restaurant Món per tal d’oferir també una carta i menús amb un toc de L’Ó conjuntament amb el xef Jordi Cunill.

Et recomanem:

Santi Borrell guanya el premi al Millor Llibre de Vins Europeus