Els xampinyons farcits de pernil resulten un bon aperitiu que funciona molt bé. Aquests xampinyons són molt fàcils de fer i, a més, és d’aquelles propostes que, amb poc esforç a la cuina, et fan quedar bé amb els convidats. De ben segur que us agradarà. Recepta senzilla, ràpida, bona i econòmica.
Ingredients:
12 xampinyons grans
1 cullerada d’oli d’oliva
1 ceba petita picada
2 grans d’all picats
100 grams de cansalada o pernil picat
1/2 tassa de pa ratllat
1/2 tassa de formatge ratllat (com el formatge parmesà o mozzarella)
2 cullerades de julivert fresc, picat
Sal i pebre al gust
Preparació:
– Preescalfa el forn a 180 °C. Prepara una safata per a enfornar amb paper d’alumini o greixa-la lleugerament.
– Renta els xampinyons traient les tiges i reservant-les per a usar més tard. Asseca’ls bé amb paper de cuina.
– En una paella gran, escalfa l’oli d’oliva a foc mitjà. Agrega la ceba i l’all picats i cuina’ls fins que estiguin tendres i daurats, aproximadament durant 5 minuts. És el moment també d’agregar la cansalada o el pernil i fer-los fins que estiguin cruixents.
– Mentrestant, pica finament les tiges dels xampinyons reservats. Agrega’ls a la paella i cuina durant 2-3 minuts addicionals. Retira del foc i deixa refredar.
– En un bol, mescla el pa ratllat, el formatge ratllat i el julivert picat. Agrega la mescla de ceba i xampinyons refredada a aquest bol i mescla bé. Assegura’t d’assaonar amb sal i pebre al gust.
– Emplena els xampinyons amb la mescla preparada, col·locant-los en la safata per a enfornar preparada.
– Porta-ho al forn durant aproximadament 20-25 minuts, o fins que estiguin daurats i els xampinyons estiguin tendres.
– Una vegada cuits, retira’ls farcits del forn i serveix-los calents. Pots empolvorar una mica de julivert fresc picat addicional per damunt, si ho desitges.