Menjar més verdures és una tendència que ens acosta a una cuina més sostenible i saludable. Però demanar un menú sense proteïna animal no té perquè ser més insípid ni avorrit.
Tant si ets vegetarià com si menges de tot, no et perdis aquestes propostes gustoses i creatives sense haver de provar cap producte d’origen animal.
Tria i estima el verd
Teresa Carles
Vegetarià de referència, inaugurat el 1979 a Lleida i des de 2011 amb local al Raval de Barcelona. Darrere dels fogons, la seva alma mater, la xef Teresa Carles. La seva aposta per la innovació sorprèn amb plats que combinen receptes de la gastronomia catalana amb cuina d’autor. Aquí hi trobareu exquisides amanides, sopes, cremes, principals exquisits i postres deliciosos.
Xavier Pellicer
Sota el nom del xef que va guanyar el premi 3 estrelles Michelin, aquest restaurant és un vegetarià a mitges. Està dedicat als vegetals, però dóna l’opció de complementar els plats amb proteïna animal. Triomfen dins de la seva carta plats increïbles com mandala de colinap, carbassó i herbes o la carxofa confitada, crema d’ametlla i rovell d’ou curat.
The green Spot
Aquest local davant del port de Barcelona proposa, amb el seu eslògan, cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. Serveixen producte de temporada en els seus plats vegetals de diferents parts del món. N’hi ha per a tots els gustos: la seva carta ofereix fins a 30 opcions originals entre aperitius, amanides, plats de fusió, pastes, pizzes i postres. Gaudiràs menjant verdures!
Biocenter
Va ser un dels primers vegetarians a obrir a Barcelona el 1980 i s’ha convertit en un clàssic on poder menjar a diari una cuina sana a bon preu que pot agradar a tothom. Al migdia es pot triar el bufet d’amanides amb especialitats del dia o bé una crema de verdures. Un self-service de plats casolans amb productes ecològics, integrals o de proximitat.
RasoTerra
Els presidents del moviment Slow Food són els propietaris d’aquest restaurant vegetarià del Gòtic. S’autodefineixen com un Bistrot gastronòmic per a vegetarians, vegans i la resta, amb una carta plena de platets de cuina casolana local i d’arreu del món. Bona part del producte que serveixen prové del seu hort de Sant Feliu de Llobregat. Per beure, tenen vins sense sulfits i de petit productor i cerveses artesanes.