Les germanes Núria i Roser de la pastisseria Castanyer Serra d’Hostalric s’han inspirat en els monuments històrics del poble per crear els dolços Racons d’Hostalric. Unes galetes de mantega fetes amb avellana i ametlla amb la forma dels monuments més representatius d’Hostalric. La torre dels Frares, l’església de Santa Maria, la porta de Barcelona o la de les Hores.
Fins que van arribar les germanes Castanyer Serra amb la seva inventiva gastronòmica, el poble no tenia cap producte de menjar típic com a record per als visitants.
Ara, aquest encantador municipi de 4.000 habitants de la Selva té els seus propis dolços que ressegueixen els seus llocs més pintorescs que venen del passat per recordar la història del poble.
No sabem si aviat faran una nova creació pastissera amb altres traces medievals de la vila, però sí que et recomanem que passegis i gaudeixis els seus carrers que et traslladaran a una altra època antiga.
Sabors d’herència i nous paladars
La pastisseria d’aquestes bessones, ben actives, la van fundar els seus pares fa uns vint anys. Avui, hi conviuen elaboracions tradicionals amb les seves propostes més innovadores. Des dels carquinyolis que han elaborat des de sempre, al seu deliciós pastís de formatge, cremós i suau, passant pel seu nou ventall de pastissos preparats amb ingredients de temporada.
Quan vagis a Hostalric, no deixis de fer una visita i emportar-te i assaborir els seus espais més emblemàtics.