Ubicat a l’altiplà central, al bell mig de Catalunya i amagat entre camps i boscos hi trobem el Santuari del Miracle, un gran desconegut per al gran públic, situat al mateix municipi de El Miracle. Es va construir arran de l’aparició de la Mare de Déu a dos pastors l’any 1458 i al s.XVI era un alberg de peregrins. Amb el temps ha anat evolucionant i actualment s’ha convertit en una hostatgeria amb hotel, restaurant i un entorn natural situat en un altiplà amb precioses vistes al pre-pirineu català.
El restaurant ofereix cuina catalana de temporada, amb una bona tria de vins i formatges fets al peus del Monestir. Tenen a disposició un menú amb plats tradicionals i altres de més innovadors, amb opció de brasa. Defensen el producte de proximitat i, per tal de reduir, en tant que ens és possible, l’impacte ambiental de l’activitat no utilitzen ampolles de plàstic per a l’aigua de taula ni fan servir tovalles, el rentat de les quals comporta residus d’alt contingut químic.
Cuina de producte fresc
La cuina del restaurant es nodreix d’un hort propi que hi ha al darrere del monestir, a més dels aliments que proveeixen els productors de l’entorn més immediat.
El menú de cap de setmana ofereix de primer plat especialitats a escollir tan gourmets com el carpaccio de vedella amb maionesa de salsa perrins, cigrons amb tripa i cap-i-pota de vedella, sopa de ceba amb farigola i formatge o patata emmascarada amb rosta i ou escumat.
I per als segons, proposa delicatessen del tipus pop de muntanya (orella de porc sobre llit de trumfos), morro de bacallà cuit a baixa temperatura amb samfaina de l’hort i oli d’alfàbrega o la costella de porc fumada cuita a baixa temperatura a l’antiga amb almadroc. Però també arrossos fets al moment o carns a la brasa amb carbó ecològic d’alzina.
L’espai del restaurant compta amb capacitat per a 70 persones, i disposa de 3 espais comunicats un dels quals és privat. Obren dissabtes, diumenges i festius al migdia. Durant el mes d’agost ofereixen servei de dinar cada dia.