Albert Adrià, el xef líder de l’estrellat Enigma i un dels més importants del país ha obert la seva nova gelateria a la Rambla de Barcelona.
Gelato Collection, la nova gelateria gurmet del cuiner estrella, obre en un racó del local que Torrons Vicens, soci col·laborador del xef en el disseny de torrons bojos, té al mític passeig. A més de Torrons Vicens, la gelateria obre amb un altre soci de referència, el pastisser Alfredo Manchado, Pastisser Revelación Madrid Fusión 2020 i reconegut xef dolç al sector hostaler.
La nova proposta ofereix, per ara, una vintena d’especialitats entre gelats i sorbets que canviaran amb les estacions, però que estaran dividits en categories fixes: tradicionals (de pistatxo verd, de pistatxo torrat, de vainilla, de xocolata, de torró d’Agramunt…), d’autor (de gerds amb roses i litxi, de mànec ‘thai’ verd…) o de temporada (d’ametlla tendra, de cirera, d’albercoc, de kiwi i llima).
L’última categoria cridanera és la dels gelats amb alcohol, que inclourà sabors com el de pinya colada o el de margarida, tots dos porten un 4,5% d’alcohol.
Els gelats es serveixen a una temperatura agradable al paladar. Segons els de Gelato Collection, el més important en tots els sabors, que aquí són intensos i baixos de sucre, és trobar l’equilibri entre l’aigua i la cremositat, per arribar a una sensació càlida a la boca. Els gelats que elaboren estan fets de forma artesanal, diàriament, amb fruites fresques de la Boqueria que ell mateix selecciona, i altres ingredients de la seva confiança, com un pistatxo italià o una xocolata de Jolonch.
Artesans i fets diàriament amb fruita fresca, els gelats estan a preus raonables, d’entre 3,80 i 5,80 euros, i es poden degustar en con o terrina, com en qualsevol gelateria. La singularitat de l’establiment respecte de d’altres gelateries, a més de l’excel·lència dels sabors, és la posada en escena. El metall i el vidre són els principals elements d’un espai minimalista.
La gelateria, a la Rambla, 136 i obrirà cada dia de 16:00 a 22:00 h.