truita-suc

 

Una recepta tradicionalment original

 

Ingredients per a la recepta (6-8 persones)

  • 1/2 kg de fesols cuits
  • 1/2 kg d’espinacs bullits i escorreguts
  • 8-10 ous
  • 2 alls
  • julivert
  • 3 grans de pebre d’olor
  • una molla de pa
  • xopa de vi negre del Priorat
  • 2 cullerades de farina
  • oli d’oliva verge extra PRIORDEI
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem les truites de fesols i espinacs i les deixem refredar.
  2. A la cassola, hi posem oli i farina.
  3. Quan la farina comenci a daurar-se, hi tirem la picada següent, que tindrem preparada al morter: els alls, julivert, el pebre d’olor i la molla de pa mullada amb vi negre del Priorat.
  4. Quan la picada sigui a la cassola, hi tirem aigua calenta suficient per a mig cobrir la truita. Hi deixem fer un bull.
  5. Tallem la truita a bocins i la introduïm al suc.
  6. Apaguem inmediatament el foc si la cassola és de terra, ja que conserva l’escalfor i així no hi ha perill que es desfacin les truites.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.

mussons-negre

Recepta extreta de: https://lovioli.wordpress.com/2006/06/04/gastronomia-secrets-de-les-receptes-tradicionals-del-priorat/

Imatge extreta de: http://www.eventos-espana.es/wp-content/uploads/2016/03/1457891170_12829104_10153364922691471_5566507055996666888_o.jpg