arros-estiu

 

L´arròs ideal per l´estiu

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 tassetes d’arròs extra de Segadors del Delta
  • 1 albergínia mitjanal
  • 3 patates mitjanes
  • 2 pebres vermells torrats i tallats a daus
  • 1 ceba grossa
  • 4 tomàquets mitjans ben madurs
  • sal
  • pebre bo
  • 1 fulla de llorer
  • oli d’oliva per fregir

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegeu l’albergínia. Talleu-la a daus, amb la pell. Saleu-la i poseu-la a degotar dins un colador durant mitja hora.
  2. Mentrestant, peleu les patates i talleu-les a daus de la mateixa mida que els d’albergínia. Sofregiu-les fins que quedin ben dauradetes i facin crosta (no han de quedar gens blanes). Poseu-les a degotar damunt paper absorbent.
  3. Dins el mateix oli, sofregiu l’albergínia. En ser cuita, poseu-la a degotar també damunt paper absorbent.
  4. Si us ha quedat brut l’oli d’haver-hi fregit les albergínies, coleu-lo per tornar-lo a aprofitar per fer el sofregit.
  5. Peleu les cebes i talleu-les. Ratlleu les tomàtigues.
  6. Torneu a posar la paella al foc i sofregiu-li la ceba a poc foc. Salpebreu-la. Quan sigui transparent, afegiu-hi la tomàtiga i la fulla de llorer i apugeu el foc al màxim. En ser mig cuita la tomàtiga, abaixeu un poc el foc i acabeu de fer el sofregit fins que la salsa estigui ben confitada. Comproveu el punt de sal i rectifiqueu si és necessari.
  7. Mentrestant, bulliu l’arròs dins una olla amb aigua abundant i sal. Ha de quedar una mica tirant a cru.
  8. Mescleu l’arròs amb la patata, l’albergínia, el pebre tallat a daus i el sofregit.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa artesana tipus Kölsch de Segadors del Delta, una cervesa creada a partir d’un nou ingredient que suposa una innovació a nivell mundial, el Malt d’Arròs.

cervesa-arros-segadors-delta

Recepta extreta de: http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/arros-destiu/