L´arròs ideal per l´estiu
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 tassetes d’arròs extra de Segadors del Delta
- 1 albergínia mitjanal
- 3 patates mitjanes
- 2 pebres vermells torrats i tallats a daus
- 1 ceba grossa
- 4 tomàquets mitjans ben madurs
- sal
- pebre bo
- 1 fulla de llorer
- oli d’oliva per fregir
Elaboració de la recepta
- Netegeu l’albergínia. Talleu-la a daus, amb la pell. Saleu-la i poseu-la a degotar dins un colador durant mitja hora.
- Mentrestant, peleu les patates i talleu-les a daus de la mateixa mida que els d’albergínia. Sofregiu-les fins que quedin ben dauradetes i facin crosta (no han de quedar gens blanes). Poseu-les a degotar damunt paper absorbent.
- Dins el mateix oli, sofregiu l’albergínia. En ser cuita, poseu-la a degotar també damunt paper absorbent.
- Si us ha quedat brut l’oli d’haver-hi fregit les albergínies, coleu-lo per tornar-lo a aprofitar per fer el sofregit.
- Peleu les cebes i talleu-les. Ratlleu les tomàtigues.
- Torneu a posar la paella al foc i sofregiu-li la ceba a poc foc. Salpebreu-la. Quan sigui transparent, afegiu-hi la tomàtiga i la fulla de llorer i apugeu el foc al màxim. En ser mig cuita la tomàtiga, abaixeu un poc el foc i acabeu de fer el sofregit fins que la salsa estigui ben confitada. Comproveu el punt de sal i rectifiqueu si és necessari.
- Mentrestant, bulliu l’arròs dins una olla amb aigua abundant i sal. Ha de quedar una mica tirant a cru.
- Mescleu l’arròs amb la patata, l’albergínia, el pebre tallat a daus i el sofregit.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa artesana tipus Kölsch de Segadors del Delta, una cervesa creada a partir d’un nou ingredient que suposa una innovació a nivell mundial, el Malt d’Arròs.
Recepta extreta de: http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/arros-destiu/