Remenats però ben avinguts
Ingredients per a la recepta
- 1/2 kg de bolets
- 150 gr de nous crues de Mironous
- 250 gr de xoricets (prèviament cuits al vi blanc, uns 20 minuts)
- 3 ous
- 6 grans d’all
- 1 gotet de vi blan.
- 1 branqueta de farigola, orenga i julivert
- Una mica de formatge ratllat de fondre
- Oli i sal
- Per la picada: 1 tros de pa fregit, un grapadet de nous fregides, 1 all cru, vinagre i sal
Elaboració de la recepta
- En una cassola de fang es posa una mica d’oli i se saltegen els alls picats i les nous trossejades.
- S’afegeixen els bolets trossejats.
- Quan comencen a daurar i estovar se li afegeix el vi, es deixa evaporar i després s’afegeixen els xoricets trossejats.
- Se segueix saltejant, s’afegeix una mica de sal, la farigola i l’orenga.
- Se segueix saltejant i se li tira la picada, al qual se li afegeix una mica d’aigua.
- Es baten els ous i s’aboquen per sobre.
- Tirem el julivert picat. Se segueix movent una mica més, s’aparta del foc i es deixa reposar tapat.
- Per servir-lo, prèviament, es posa en els plats un grapadet de formatge ratllat per fondre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre, un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’embolica tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que ho refresca i ho acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats
Recepta extreta de: https://desdenuestracocina.blogspot.com.es/2007/11/revuelto-de-setas-con-nueces-y.html