Dóna-li un altre sentit al peix amb les ametlles
Ingredients per a la recepta
- 3 cullerades oli d’oliva
- 1 cullerada llimona el suc
- 1 peça gra d’all picat
- 2 cullerades julivert rentat, desinfectat i picat
- 1/2 tassa ametlles picades de Ca Rosset
- 1 mica sal
- 1 mica pebre
- 4 peces llom de de pagell
- 1/4 tassa farina integral
Elaboració de la recepta
- Preescalfar el forn a 180 ° C.
- Barrejar en un bol: oli d’oliva, llimona, all, julivert, ametlla, una mica de sal i pebre negre. Quedarà una barreja pesada, passar-la a un plat pla i reservar.
- Cobrir una de les cares de cada peix amb una mica de farina, després passar el peix sobre la barreja d’ametlla per la cara enfarinada.
- Escalfar l’oli en una paella i segellar el peix, primer per la cara coberta perquè es faci crosta. No deixar gaire temps per evitar que es cremin els ingredients.
- Passar a una safata i ficar a enfornar 7 minuts per acabar la cocció.
- Servir sortint del forn, acompanyar amb una mica d’amanida.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Muscat d’Alexandria 2015 de Cuscó Berga, un vi blanc de color groc pàl·lid i reflexos verdosos, amb aromes de flors blanques, fruits carnosos de préssec i en boca suau i d’estructura llarga amb records de raïm i de fruita blanca i floral.
Recepta extreta de: http://nutricionsas.com/nutsasreport/recetas-ligeras-dieta/pescado-en-costra-de-almendra-y-perejil/