peix-ametlla-julivert

 

Dóna-li un altre sentit al peix amb les ametlles

 

Ingredients per a la recepta

  • 3 cullerades oli d’oliva
  • 1 cullerada llimona el suc
  • 1 peça gra d’all picat
  • 2 cullerades julivert rentat, desinfectat i picat
  • 1/2 tassa ametlles picades de Ca Rosset
  • 1 mica sal
  • 1 mica pebre
  • 4 peces llom de de pagell
  • 1/4 tassa farina integral


Elaboració de la recepta

  1. Preescalfar el forn a 180 ° C.
  2. Barrejar en un bol: oli d’oliva, llimona, all, julivert, ametlla, una mica de sal i pebre negre. Quedarà una barreja pesada, passar-la a un plat pla i reservar.
  3. Cobrir una de les cares de cada peix amb una mica de farina, després passar el peix sobre la barreja d’ametlla per la cara enfarinada.
  4. Escalfar l’oli en una paella i segellar el peix, primer per la cara coberta perquè es faci crosta. No deixar gaire temps per evitar que es cremin els ingredients.
  5. Passar a una safata i ficar a enfornar 7 minuts per acabar la cocció.
  6. Servir sortint del forn, acompanyar amb una mica d’amanida.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Muscat d’Alexandria 2015 de Cuscó Berga, un vi blanc de color groc pàl·lid i reflexos verdosos, amb aromes de flors blanques, fruits carnosos de préssec i en boca suau i d’estructura llarga amb records de raïm i de fruita blanca i floral.

muscat-cusco-berga-vi-blanc

 

Recepta extreta de: http://nutricionsas.com/nutsasreport/recetas-ligeras-dieta/pescado-en-costra-de-almendra-y-perejil/