Torro de xixona

 

Per anar fent l’espera de les festes més dolça

Ingredients de la recepta

  • 650g d’ametlla torrada mòlta
  • 250g de mel Mas Buret
  • 100g de sucre

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem torrant i molen les ametlles. Es poden torrar al forn o en una paella sense oli. També es pot comprar l’ametlla torrada ja mòlta.
  2. Escalfem la mel en un cassó, a foc molt lent, aproximadament durant 45 minuts, per tal que s’evapori tota l’aigua.
  3. Tot seguit afegim el sucre a l’olla i removem amb una espàtula de fusta per anar formant la massa del torró.
  4. Afegim les ametlles torrades dins la pasta, removent amb energia.
  5. Quan s’hagi espessit, haurem de tirar la barreja en un motlle amb un paper vegetal i la deixem refredar.
  6. Aconsellem posar un pes sobre el torró de Xixona per deixar-lo reposar perquè en surti l’oli d’ametlles sobrant.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest dolç de nadal amb una Garnatxa d’Empordà Velles Soleres Torre de Capmany de Pere Guardiola Cellers, amb sabors de confiteria, fruits secs, prunes, panses i amb notes de torrefacció i caramel. A la boca és llarg, generós i persistent, amb una dolçor equilibrada i un tacte sedós molt agradable.

 

Garnatxa d'Empordà

 

Recepta extreta de http://www.masburet.com