tòfones-xocolata-maduixa-coco

 

Un dia especial, una persona especial, unes postres especials

 

Ingredients per a la recepta (12 tòfones)

  • 400 ml de iogurt de maduixa
  • 200 g de xocolata de cobertura de Chocolates Solé
  • 100 g de coco ratllat 
  • A més una gelera o un motlle de silicona amb forma de semiesferes

 


Elaboració de la recepta

  1. Comencem amb el farciment de les nostres tòfones. Per fer-ho, vam batre bé els iogurts perquè estiguin fluids i els fem servir per omplir la glaçonera de gel o motlle de silicona. Així obtindrem, després d’un parell d’hores al congelador, mitges esferes massisses de iogurt.
  2. Unim les esferes de dos en dos, pressionant lleugerament i acariciant la junta amb els dits. La calor dels nostres dits fondrà el iogurt congelat i formarà esferes que aguantaran bé unides. Per a més seguretat, les tornem a congelar ja unides durant 30 minuts.
  3. Fonem xocolata al microones, donant dues tandes d’un minut. Posem el coco en un altre bol i ens disposem a formar les tòfones. El fred del iogurt congelat fa que la xocolata qualli gairebé a l’acte per la qual cosa cal ser ràpid per passar la bola de la xocolata al coco perquè aquest quedi enganxat formant la tòfona.
  4. Punxem les boles amb una agulla hipodèrmica o una de cosir i les passem ràpidament per la xocolata fosa i d’aquí al coco. A partir de la segona tòfona us resultarà molt senzill. Repetim l’operació amb totes les tòfones i deixem reposar durant 15 minuts a la nevera.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquestes postres amb un cava Gran Reserva Familiar de Caves el Mas Ferrer, un cava groc daurat, amb aroma intens, complex, amb tocs de fruits secs i cremós amb notes de criança. És fresc i sec en boca amb reminiscències cítriques, de fins matisos de torrefacte i bombolla molt fina.

mas-ferrer-gran-reserva-familiar-brut-nature

Recepta extreta de: http://www.directoalpaladar.com/postres/trufas-de-chocolate-fresa-y-coco-para-el-dia-de-la-madre