Una recepta on predominen el sabor i la qualitat del producte
Ingredients per a la recepta
- 700 g de musclos de J. Prats Muscleres
- 300 g de tomàquet
- 100 g de ceba
- farigola
- 2 grans d’all
- oli
- sal
Elaboració de la recepta
- Picar la ceba molt fina. En una paella amb oli sofregir un gra d’all picat i afegir la ceba. Escalfar fins que estigui daurada i tendra, uns 15 minuts.
- En una olla amb aigua bullint escaldeu els tomàquets 15 segons, treure’ls i ficar-los en aigua i gel. Peleu els tomàquets, obrir-los, treure-li les llavors i picar a dauets.
- Afegir els tomàquets i la farigola al sofregit i deixar reduir fins que el tomàquet perdi tota l’aigua, uns 30 minuts.
- Rectificar el sofregit de sal i pebre.
- Obrir els musclos col·locant-los en la brasa, a mesura que es vagin obrint anar reservant.
- Preparar uns xips d’all. Laminar els alls molt fins i fregir en oli molt calent fins que estiguin cruixents.
- Emplateu amb una cullerada de sofregit en cada petxina, un musclo a sobre i una làmina d’all.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Vermut Terrània Essential de Ratafia Terrània, un vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies.
Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20150908/mejillones-sofrito-abuela/1214063.shtml