musclos-sofregit-avia

 

Una recepta on predominen el sabor i la qualitat del producte

 

Ingredients per a la recepta

  • 700 g de musclos de J. Prats Muscleres
  • 300 g de tomàquet    
  • 100 g de ceba
  • farigola
  • 2 grans d’all    
  • oli   
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Picar la ceba molt fina. En una paella amb oli sofregir un gra d’all picat i afegir la ceba. Escalfar fins que estigui daurada i tendra, uns 15 minuts.  
  2. En una olla amb aigua bullint escaldeu els tomàquets 15 segons, treure’ls i ficar-los en aigua i gel. Peleu els tomàquets, obrir-los, treure-li les llavors i picar a dauets.    
  3. Afegir els tomàquets i la farigola al sofregit i deixar reduir fins que el tomàquet perdi tota l’aigua, uns 30 minuts.
  4. Rectificar el sofregit de sal i pebre.    
  5. Obrir els musclos col·locant-los en la brasa, a mesura que es vagin obrint anar reservant.   
  6. Preparar uns xips d’all. Laminar els alls molt fins i fregir en oli molt calent fins que estiguin cruixents.
  7. Emplateu amb una cullerada de sofregit en cada petxina, un musclo a sobre i una làmina d’all.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vermut Terrània Essential de Ratafia Terrània, un vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies.

vermut-terrania-essential-reserva

 

Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20150908/mejillones-sofrito-abuela/1214063.shtml