1. ‘REAL FOOD’
No és una tendència alimentària nova, però fa pocs anys que ha començat a introduir-se més a Espanya. El Realfooding és un moviment que dóna suport a un tipus de menjar més senzill, i deixa enrere tot allò relacionat amb el menjar processat, ja que el seu objectiu final és millorar la salut de la població global. D’aquesta manera, els ‘real-fooders’ aposten per deixar de consumir productes processats com refrescs, brioixeria industrial, sucs ja preparats, gominoles, salses comercials, cereals refinats o barretes de cereals…
2. PRODUCTES AMB ‘STORYTELLING’
Aquest concepte no està vinculat al màrqueting o la campanya publicitària del producte, sinó a conèixer-ne l’origen. Els consumidors demanen productes que tinguin orígens que vagin a to amb llocs que coneixen o amb les seves conviccions.
3. GREIXOS VEGETALS
Els greixos no són dolents, però se n’ha de controlar el consum. Els greixos d’origen vegetal, com poden ser l’oli d’oliva o el de coco o productes com l’alvocat o les olives, s’estan popularitzant, són productes saludables i equilibrats perfectes per la cuina diària. Són també fonts importants d’energia, ideals per a persones actives o esportistes.
4. ‘SNACKS’ SALUDABLES
Els ‘snacks’ acostumen a estar prohibits en qualsevol dieta, ja que els més típics no són adients amb l’alimentació equilibrada o saludable. Tot i així, han aparegut alguns productes, convertits en ‘snacks’ per moltes persones, que són alternatives molt saludable. Alguns d’aquests poden ser les cremes vegetals com l’hummus o el guacamole, o els fruits secs.