Les festes de Nadal es caracteritzen per l’augment del consum, ja que famílies i amics s’uneixen per a fer grans àpats acompanyats dels seus estimats. Degut a la gran quantitat de menjar que es cuina, és molt fàcil que aquest s’acabi malbaratant.n
Hi ha diferents mesures, però, que es poden prendre per tal d’evitar aquest malbaratament. En primer lloc, és molt recomanable fer-se una llista amb els ingredients exactes que es necessitaran per als menjars de Nadal. Un cop ja els tenim comprats, és essencial que els guardem i conservem correctament per poder fer que aquests durie¡n el màxim temps possible sense fer-se malbé. També és recomanale ajustar les racions i preparar només el menjar que es consumirà. Això va lligat al fet de tenir un control minuciós dels comensals que hi haurà. Amb el menjar que sobra, una de les coses que es pot fer és congelar-lo al moment, de manera que es pugui mantenir per a àpats futurs dins del congelador. També es poden fer diverses receptes amb els aliments sobrants. Un famós exemple en són els canelons i les croquetes.