tartar pressec i cireres

La dolçor de les fruites en un aperitiu sofisticat

 

Ingredients per a la recepta:

  • 3-4 préssecs
  • 250 grams de cireres Delizia, cirera de Lleida
  • 10 fulles d’alfàbrega
  • 40 grams de pinyons
  • 1 llimona
  • 1 cullerada de sucre i oli d’oliva.

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc posem els pinyons uns segons a la paella i els torrem lleugerament.
  2. Tot seguit els col·loquem juntament amb les fulles d’alfàbrega, el sucre i un raig d’oli d’oliva (150ml) a un recipient i ho triturem tot bé i reservem. En el cas de que quedi massa espès podem anar a afegint oli per ajustar la densitat i el sabor.
  3. En tercer lloc, pelem i tallem els préssecs en daus petits i traiem els ossos de les cireres Delizia i les tallem també.
  4. Per acabar, barregem la fruita tallada en un bol, afegim el suc de mitja llimona i la repartim en 3 o 4 gots; finalment, afegim dos o tres cullerades de la barreja d’oli i ho removem cuidadosament.
  5. Per rematar el plat, el decorem amb una fulla d’alfàbrega i mitja rodanxa de llimona

 

Maridatge:

Per maridar aquestes postres de cirera i préssec, escollim el Cava Angel Noir Rosat; un cava rosat fet amb Pinot Noir, Garnatxa i Trepat amb un sabor dolç i característic que aportarà la nota de color extra per rematar aquest tàrtar.

 

cava angel