La dolçor de les fruites en un aperitiu sofisticat
Ingredients per a la recepta:
- 3-4 préssecs
- 250 grams de cireres Delizia, cirera de Lleida
- 10 fulles d’alfàbrega
- 40 grams de pinyons
- 1 llimona
- 1 cullerada de sucre i oli d’oliva.
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc posem els pinyons uns segons a la paella i els torrem lleugerament.
- Tot seguit els col·loquem juntament amb les fulles d’alfàbrega, el sucre i un raig d’oli d’oliva (150ml) a un recipient i ho triturem tot bé i reservem. En el cas de que quedi massa espès podem anar a afegint oli per ajustar la densitat i el sabor.
- En tercer lloc, pelem i tallem els préssecs en daus petits i traiem els ossos de les cireres Delizia i les tallem també.
- Per acabar, barregem la fruita tallada en un bol, afegim el suc de mitja llimona i la repartim en 3 o 4 gots; finalment, afegim dos o tres cullerades de la barreja d’oli i ho removem cuidadosament.
- Per rematar el plat, el decorem amb una fulla d’alfàbrega i mitja rodanxa de llimona
Maridatge:
Per maridar aquestes postres de cirera i préssec, escollim el Cava Angel Noir Rosat; un cava rosat fet amb Pinot Noir, Garnatxa i Trepat amb un sabor dolç i característic que aportarà la nota de color extra per rematar aquest tàrtar.