tartar de bacallà

Contrast de sabors que formen una explosió al paladar

Ingredients de la recepta (per 4 persones):

Per al sorbet:

  • ½ quilo de cireres Delizia cirera de Lleida
  • 100 grams de sucre
  • 3 cullerades d’aigua
  • 3 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de gelea de groselles
  • 3 cullerades d’aiguardent

 

Per al tartar i la crema:

  • 250 grams de bacallà dessalat
  • 6 grams de porradell
  • 300 grams de porros
  • 180 grams de patata
  • 850 grams de llet
  • Sal i oli

 

Elaboració de la recepta:

Elaboració del sorbet:

  1. En primer lloc, dissolem el sucre en l’aigua i ho posem a coure durant 8 minuts a foc lent.
  2. Amb les cireres, primer les rentem i després els hi traiem els ossos i el peduncle.
  3. Un cop les tenim preparades i els 8 minuts hagin passat, les afegim al recipient i les coem durant 10 minuts removent lentament i afegim la gelea de grosella.
  4. Tot seguit, ho retirem del foc i aboquem les cullerades d’aiguardent i ho calem al foc.
  5. Ja tindrem la barreja preparada i ho deixem refredar al congelador fins al moment de servir.

 

Elaboració del tàrtar i la crema

  1. Per elaborar el tàrtar només hem de tallar el bacallà prèviament dessalat a daus petits i afegir el porradell i un raig d’oli d’oliva i ho reservem.
  2. Per la crema, en primer lloc piquem a juliana fina els porros i les patates i ho posem a coure lentament en un recipient, juntament amb la sal i l’oli al nostre gust.
  3. Mentre cou ho anem remenant per tal de que no s’enganxi i un cop veiem que comença a tenir la textura adient, afegim la llet.
  4. Un cop tenim tots els ingredients junts, esperem que comenci a bullir; ho deixem 5 minuts més i ho passem per la termomix.
  5. Finalment, ho deixem refredar a la nevera i ja podrem afegir el tàrtar de bacallà i nostre sorbet casolà de cireres.

 

Maridatge:

Per maridar aquest plat innovador i amb aquesta textura i sabors tant particulars, escollim el cava Brut Nature Reserva Elaboració Artesana, de Cava Jaume Giró i Giró; un cava especial, elaborat molt cuidadosament, amb notes afruitades i dolces que serà el complement perfecte d’aquest tàrtar salat i dolç alhora amb la crema suau; un contrast de sabors pels paladars més exigents.

brut nature reserva