El suquet de pescadors és un prestigiós guisat de peix de la costa catalana, concretament la Costa Brava. Així mateix, és un plat elemental, de barca, saciant i únic, propi dels mariners que antigament s’ho menjaven damunt de grans llesques de pa.
Un guisat que s’elabora amb pocs ingredients, amb base de patates, alls i peix o marisc. A més a més, també s’hi afegeix un bon sofregit i algunes herbes aromatitzades.
El suquet de pesadors és fidel al seu nom, ja que antigament era el que menjaven els pescadors. Tot plegat, fruit del peix que no aconseguien vendre.
Ingredients pel Suquet de pescadors
- 1kg de peix (poden combinar-se diversos: rap, pubilla, daurada, lluç…) de PEIXATERIA ROSA
- 4 alls
- 1 tomàquet madur
- Oli d’oliva
- Patates
- Sal
Per fer la picada del suquet de pescadors:
- Llesca de pa fregit
- Els fetges dels raps
- 4 alls
Per fer el fumet:
• Els caps del peix
• Una ceba
• Una branca d’api
Preparació del Suquet de pescadors
- Posem a escalfar un bon raig d’oli en una cassola.
- Netegem el peix de cap i tripa i reservem els caps.
- Posarem una altra cassola al foc amb els caps del peix, una ceba i una branca d’api per fer el fumet.
- A la cassola amb oli afegirem els alls pelats i, un cop fregits, posarem una llesca de pa a la cassola per fregir-lo. El reservarem en un morter i seguidament afegim els fetges dels raps i els posarem al morter.
- Tot seguit, afegirem una mica de tomàquet triturat a la cassola (sense pell ni llavors) i el sofregim. Quan estigui fet el sofregit, posarem les patates pelades, rentades i tallades a daus.
- Ho remenem una estona i hi afegim el fumet bullent per a que cobreixi les patates.
- Quan les patates estiguin gairebé fetes (5 minuts abans), afegim el peix tallat a rodelles a la cassola. També ficarem la picada desmaixada amb el suc de la cocció.
- Sacsegem la cassola i ho courem uns minuts més per a que es desfaci i es reparteixi bé la picada.
- Hem de recordar-nos de rectificar el punt de sal, si és necessari.
Recepta enviada per Josep García.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!