Una de les formes més senzilles de baixar de pes de manera saludable i sense passar gana són els smoothies, aquest liquats de fruites i verdures amb llet o iogurt de deliciós sabor i senzilla preparació.

smoothies

Smoothies saludables, aliats per baixar de pes

Un smoothie és un puré de fruites de consistència semblant a un batut que es comercialitza amb aquest nom per ser consumit com a beguda. Pot ser d’una sola fruita o de diverses barrejades.

De vegades conté sucres i edulcorants afegits, i també pot ser que s’hi afegeixi algun altre ingredient, com ara plàtan, iogurt o gelificants industrials, amb l’objectiu d’espessir la beguda.

Smoothies d’entre hores o mig matí

Són tan pràctics que pots fer-los en despertar i portar-los amb tu per a prendre’ls camí al treball, per esmorzar o a mig matí.

Preparar-los només et portarà uns minuts i et donaran sensació de sacietat amb la quantitat adequada de calories i evitant que et passis o que piquis entre hores.

Passos per fer bons els smoothies

 • Els passos són molt senzills:
  1. Selecciona de 3 a 5 ingredients segons els teus gustos.
  2. Si et decideixes per un que contingui verdures (la qual cosa augmentarà el valor nutricional), barreja’l amb taronja, plàtan o poma, ja que són les fruites que millor combinen amb elles.
  3. Tria sempre fruites madures, que li donaran un plus de sabor.
  4. Tria la teva base líquida: aigua, llet i/o iogurt (millor si són desnatats), o en el cas d’optar per verdures, el millor és posar suc d’alguna de les fruites que et recomanem a l’apartat anterior. La quantitat adequada de base és d’una tassa aproximadament per persona.
  5. Pots afegir algun edulcorant, millor si és natural, com la mel o la canyella.
  6. En funció de com vulguis la consistència, afegeix més o menys base líquida.

Et recomanem:

Mercabarna és líder europeu en comercialitzar fruites, hortalisses i peix