Truites de riu al forn amb pernil ibèric

Truites de riu al forn amb pernil ibèric

Una recepta divertida i saborosa

Truites de riu al forn amb pernil ibèric de Jamones La Cava! Una recepta divertida i saborosa que acompanyarem amb un vi blanc Principia Mathematica d’Alemany i Corrió! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 truites obertes sense cap ni espines
  • 12 tomàquets secs en oli
  • Ceba morada
  • 100 g pernil ibèric en talls de Jamones La Cava
  • 100 g pa ratllat gruixut
  • 200 ml de vi blanc
  • Orenga
  • Farigola
  • Romaní
  • All en pols
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem i piquem la ceba. Fregim a foc baix durant 10 minuts amb 3 cullerades d’oli.
  2. Escorrem els tomàquets els tallem en tires.
  3. Barregem el pa ratllat i 1 culleradeta d’all en pols.
  4. Netegem les truites, rentem i assequem. Assaonem, empolvorem amb orenga i unes fulletes de romaní i farigola rentades i picades. Les omplim amb la ceba, les tires de tomàquet i un parell de talls de pernil i tanquem. Col·loquem en una font refractària greixada amb oli i empolvorem amb la barreja de pa ratllat.
  5. Posem al forn durant 15 minuts al forn preescalfat a 200 º. Reguem amb el vi i prosseguim amb el rostit 5 minuts més.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Principia Mathematica d’Alemany i Corrió, un vi de vinyes velles de Xarel·lo criat en bóta, estructurat, honest, fresc i d’una sensibilitat acusada.

Principia Mathematica d’Alemany i Corrió

Principia Mathematica d’Alemany i Corrió

Font: Lecturas