Truites de riu al forn amb pernil ibèric
Una recepta divertida i saborosa
Truites de riu al forn amb pernil ibèric. Una recepta divertida i saborosa que acompanyarem amb un vi blanc d’Alemany & Corrio. Salut!
Ingredients per a la recepta
- 4 truites obertes sense cap ni espines
- 12 tomàquets secs en oli
- Ceba morada
- 100 g pernil ibèric en talls
- 100 g pa ratllat gruixut
- 200 ml de vi blanc
- Orenga
- Farigola
- Romaní
- All en pols
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració de la recepta
- Pelem i piquem la ceba. Fregim a foc baix durant 10 minuts amb 3 cullerades d’oli.
- Escorrem els tomàquets els tallem en tires.
- Barregem el pa ratllat i 1 culleradeta d’all en pols.
- Netegem les truites, rentem i assequem. Assaonem, empolvorem amb orenga i unes fulletes de romaní i farigola rentades i picades. Les omplim amb la ceba, les tires de tomàquet i un parell de talls de pernil i tanquem. Col·loquem en una font refractària greixada amb oli i empolvorem amb la barreja de pa ratllat.
- Posem al forn durant 15 minuts al forn preescalfat a 200 º. Reguem amb el vi i prosseguim amb el rostit 5 minuts més.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Principia Mathematica d’Alemany i Corrió, un vi de vinyes velles de Xarel·lo criat en bóta, estructurat, honest, fresc i d’una sensibilitat acusada.
Principia Mathematica d’Alemany i Corrió
Font: Lecturas