De nou arriba Passeig de Gourmets, el festival culinari de Passeig de Gràcia, en la seva setena edició del 7 al 17 de març de 2024. Enguany la cita que inaugura als esdeveniments gastronòmics de la ciutat de Barcelona, suma noves propostes: una ruta de rebosteria creativa i una altra de l’art de la cocteleria.
Amb 20 restaurants de referència, Passeig de Gourmets concentra grans noms entre els seus xefs, com Carme Ruscalleda o Martín Berasategui.
Aquest any la Ruta de Platets, l’activitat més popular que es pot gaudir per 10 € amb beguda inclosa (cervesa d’Estrella Damm, copa de Cava o Royal Bliss, a triar) i sense reserves concentra tretze propostes molt diverses: des d’unes croquetes coulant XL de rostit a l’H10 Casa Mimosa, l’steak tartar amb pa de croissant i mantega Échiré de Santa Eulalia o el bao de cua de bou del Cafè Vienés de l’Hotel Casa Fuster, entre d’altres.
Els hi segueixen els Entrepans d’Autor, una activitat que va arribar el 2023 i va arrasar en tots els nivells. Nou restaurants han presentat les seves versions dels entrepans, totes elles amb la possibilitat de servir-se amb pa sense gluten i, amb un preu variable des dels 9 fins els 19 €. Una smash burger de vaca amb pulled pork a LomoAlto & LomoBajo, un brioix de tàrtar de llom i ventresca de tonyina amb papada ibèrica sota el segell de Martín Berasategui al Monument Hotel, un “hot-dog” de garrí a La Terrassa del Claris o el sandvitx de Pastrami del Bar del Majestic.
Els vuit Menús Gourmet, que requereixen reserva prèvia, presenten un recorregut més extens per les cuines dels restaurants per valor de 55€ amb una beguda o per 70€ amb un maridatge de caves exclusiu per a l’ocasió. Participen: Virens (Almanac Barcelona), Blanc (Mandarin Oriental, Barcelona), SOLC (Majestic Hotel & Spa), Restaurant Solomillo, Somni Restaurant (The One Barcelona), Sintonia, La Terrassa del Claris i Os-Kuro. Tots els menús es poden consultar a la pàgina web del festival.
Pels paladars més llaminers, la novetat arriba amb la Pastisseria Creativa. Sis restaurants presenten diferents postres que per 8€ que faran la boca aigua de tots aquells que vulguin gaudir del costat més dolç de Passeig de Gràcia. La mousse de xocolata amb praliné de Blanc, el meló amb sangria i maduixes d’El Nacional, el bosc hanami nipó d’Os-Kuro o el milfulles de pastís de formatge de Somni Restaurant posen el colofó a aquesta activitat.
Una altra incorporació és la dels Còctels, on s’hi sumen algunes de les botigues de la zona per a mostrar el perfil més sofisticat de la gastronomia. Nou opcions serveixen per gaudir d’un deliciós aperitiu o copa després de la feina de forma amena, amb estil i pensades especialment per a l’ocasió per 15 €, amb signatures com Santa Eulalia, Ferragamo, Brunello Cucinelli o Tous, entre altres.
Per últim, i com ja és tradicional, les Experiències Gourmet son els esdeveniments que omplen l’agenda de Passeig de Gourmets per atreure al públic a sessions formatives com un taller de la mà d’aProperties Real Estate sobre com ser el perfecte amfitrió juntament amb l’experta en protocol Bárbara de Senillosa i Asún Anto, interiorista de Coton et Bois; un tast de cocteleria i ostres, a El Nacional; una xerrada sobre les novetats del Cava, la gastronomia i el seu impacte a les xarxes socials a Solomillo, entre altres activitats.