Coneixes els 7 millors productes catalans del món?

Set productes catalans han estat seleccionats per l’associació Elite Gourmet com a candidats a la llista dels 100 millors productes alimentaris del món. Entre aquests set productes hi ha dos caves i un vi rosat.

 

Es tracta del Gran Brut Allier del celler Sumarroca (Subirats), el cava Elyssia de Freixenet (Sant Sadurní d’Anoia) i el monovarietal de merlot Petjades 2009 de Caves Torelló (Sant Sadurní d’Anoia).

GRAN BRUT ALLIER

De color groc pallós brillant, en nas apareix una complexitat que ho fa diferent de la resta de caves. Aromes a fum, seguit de torrats molt lleugers, barrejat amb la dolçor del Chardonnay. En boca, aquestes expressions augmenten. Molt cremós i amable.

CAVA ELYSSIA DE FREIXENET

El Cava Elyssia Gran Cuvée és un brut modern i llaminer pensat per als amants de la varietat Chardonnay. Un cupatge realment interessant que conté un petit percentatge de vi Pinot Noir elaborat com blanc de noirs.

MONOVARIETAL DE MERLOT PETJADES 2009

Vi rosat elaborat amb raïms de la varietat Merlot, pel celler Torelló situada a la regió del Penedès, a Gelida (Barcelona). Viticultura ecològica.

 

 

A més també s’ha escollit l’oli d’oliva verge extra Arbosana de La Boella, elaborat amb una de les olives més antigues i menys utilitzada, els capritxos de iogurt del Pastoret; l’aigua Vichy Catalán i l’aigua Font d’Or Maximum.

 

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA ARBOSANA

Oli de perfil complex característic de Ia varietat. Afruitat d’oliva verda

identificable en nas i boca, amb gran diversitat d’aromes vegetals.

La sensació en boca és fresca i equilibrada en amargor, picant i dolça amb una atenuada astringència final que identifica aquest oli amb Ia oliva verda fresca i brillant.

ELS CAPRITXOS DE IOGURT DEL PASTORET

Delicada i suau combinació de Yoghourt Grec Pastoret amb bases de diferents fruites.

AIGUA VICHY CATALÁN

Aigua mineral carbonatada Vichy Catalán, amb propietats miner-medicinals. Aigua amb gas.

AIGUA FONT D’OR MAXIMUM

Font d’Or es presenta amb un envàs de categoria fet a la mesura de la seva inigualable qualitat, és la Font d’Or Maximum. El resultat és eloqüent. El segell distintiu de Font d’Or Maximum llueix un etiquetatge elegant que realça el disseny refinat de l’envàs.

És una ampolla elegant, amb un contorn inconfusible de corbes subtils. Es pot sostenir fàcilment amb una sola mà i el seu tacte convida a la carícia, a l’hedonisme, al plaer…

 

Elit Goumet és una associació que pretén promoure els productes gourmets i distingir-los de la resta. Segons l’associació “el mercat gourmet és un mercat en auge i perquè un aliment sigui considerat com a gourmet ha de ser el millor en la seva categoria”. A més, ha de complir almenys alguns d’aquests requisits: caràcter únic, processament particular, disseny i oferta limitada. Aquests set productes catalans, que segons Elit Gourmet compleixen algunes d’aquestes característiques, competiran per a figurar entre la llista dels 100 millors productes alimentaris del món.

Productes catalans

Productes catalans