Gelat de plàtan amb xocolata a la pedra

Gelat de plàtan amb xocolata a la pedra

Per als més llèpols

 

Ingredients per al gelat

  • 4 plàtans madurs
  • 400g de iogurt
  • 70g sucre moreno

 

Elaboració del gelat

  1. Congelem els plàtans ja pelats i trossejats.
  2. Un cop estan congelats, els triturem juntament amb el iogurt i el sucre. D’aquí s’obté una crema que posarem a un motlle rodó o quadrat, segons la mesura i forma de les galetes que farem a continuació.
  3. Tornem a congelar.

 

Ingredients per a les galetes

  • 185g farina
  • 2g bicarbonat de sodi
  • 115g mantega (temperatura ambient)
  • 80g sucre
  • 100g sucre moreno
  • 2g sal
  • 1 ou
  • 5g vainilla
  • 225g xocolata CREO tallat a trossets petits

 

Elaboració de les galetes

  1. Tamisem la farina amb el bicarbonat, d’aquesta manera evitem els grumolls i reservem la barreja per a més tard.
  2. Batem la mantega fins que tingui una textura cremosa.
  3. Quan ja té una textura cremosa afegim la sal, el sucre normal i el sucre moreno.
  4. Anem afegint l’ou a poc a poc sense deixar de batre fins que s’incorpori totalment.
  5. Agafem la farina i el bicarbonat tamisats i els afegim a la barreja anterior. S’aconsella anar a poc a poc, que la massa vagi absorbint la farina, en cas contrari podria sobresortir i embrutar la cuina.
  6. Afegim els trossets de Xocolate CREO i barregem. En aquest punt la massa agafa un color marró de la xocolata.
  7. Deixem reposar la massa 1 ha la nevera perquè agafi duresa i sigui més fàcil de manipular.
  8. Després 1h fem boles de la mida que volem que siguin les galetes amb la massa i les posem a la safata del forn deixant una separació de dos dits entre elles. Un cop estan totes les aixafem una mica perquè quedin amb forma de galeta.
  9. Posem al forn les galetes a 200-250 ° C durant uns 10 – 15 min., Depenent del forn.
  10. Per finalitzar la recepta, un cop està el gelat congelat i les galetes fredes, es piquen diversos quadrets de xocolata per fer xips i es reserva a un plat per a més tard. Un cop congelat, es treu el gelat del congelador i es talla a l’espessor que més ens agradi, vigilant que es pugui menjar còmodament, i es posa el gelat entre dues galetes. Els xips de xocolata van enganxats a les vores del gelat.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Reserva Barrica Brut Nature del Celler Carles Andreu, un cava de color or palla, amb un rosari de bombolles finíssim i constant, es presenta al tast d’una manera molt afruitada amb una fusió subtil entre el vi i la barrica. En boca és suau, amb bona estructura, retronasal de fusta, fresc i persistent, amb un esclat de bombolletes que aporten una sensació agradable de pessigolleig.

Cava Reserva Barrica

Cava Reserva Barrica de Celler Carles Andreu

Recepta extreta de: http://www.gastronosfera.com/es/propuestas-gastronomicas/el-chocolate-a-la-piedra-un-tesoro-historico-muy-actual