sardines-marinades

Una explosió àcida de sabor

 

Ingredients per a la recepta

  • sardines
  • sal grossa
  • vinagre de poma Arantast
  • oli d’oliva verge extra arbequí La Gaeta
  • cibulet

 

Elaboració de la recepta

  1. Netejar les sardines d’espines i tripa, posar-les en una safata.
  2. Salar-les, deixa marinar uns minuts i després cobrir-les amb una barreja a parts iguals de vinagre i aigua mineral.
  3. Deixar-marinar a la nevera durant un parell d’hores, passat aquest temps, decantar les sardines i cobrir-les amb oli d’oliva verge extra per reservar.
  4. Escórrer bé les sardines, posar-les en la safata rectangular blanca, regar amb oli d’oliva verge extra arbequí.
  5. Escampar-hi el cibulet i una mica de sal grossa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una sidra selecció de varietats principalment de la Val d’Aran d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

sidra-arantast

Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20150616/10-tapas-expo-milan-tu-casa/1162565.shtml