La sangria de cava és una de les begudes per excel·lència del país i coneguda mundialment. Així mateix, és molt refrescant i dolça. Per tant, va genial i és ideal per prendre a les nits d’estiu.
Una sangria molt original i catalana
Hi ha moltes històries sobre l’origen de la sangria. Es coneix que el seu origen es remunta a l’any 1800, en els camps d’Espanya i Portugal, on els pagesos la preparaven amb els recursos de la terra que tenien en aquells moments (vi o cava, poma, préssecs, cítrics…).
Una altra versió, cita el seu origen encara abans, sobre l’any 1700. De fet, es diu que va ser creada per un grup de mariners britànics, en una època que estava prohibit beure alcohol i ho ocultaven amb una mescla amb mel, especies, fruites locals, vi…
Les llegendes del seu origen en són moltes, el que sí que està clar és que la qualitat d’aquesta beguda dependrà molt segons el cava utilitzat. En tot cas, si voleu que us surti boníssima, us recomanem utilitzar el cava Extra Brut Gran Reserva del Celler Vell, juntament amb tots els ingredients que us portem a continuació.
Ingredients per a la sangria de cava
- 500 ml. de cava Insuperable Brut de CANALS & MUNNÉ
- 200 ml. de refresc de taronja
- 1 copa de licor de taronja
- 2 préssecs de vinya
- 2 rodanxes de meló
Elaboració de la sangria de cava
- Primer de tot, rentem i assequem els préssecs, tallem a daus i posem en una gerra.
- Traiem la closca de meló i les llavors i tallem en forma de boletes.
- A continuació, les afegim a la gerra i aboquem el licor de taronja. Deixem reposar un parell d’hores.
- Tant el cava com el refresc de taronja els tindrem a la nevera.
- Per això, és important que abans de servir afegirem a la gerra el refresc de taronja i el cava, remenem per barrejarels sabors i servim en copes de cava.
Recepta elaborada per La Cocinera de Bétulo: http://cocinabetulo.blogspot.com.es/