Benvinguts/des gourmets, l’estiu és a tocar i comencem ja amb alguns plats estiuencs. Aquestes propostes van bé per a adaptar el vostre estòmac a les altes temperatures, com l’amanida d’arròs.
L’amanida de l’estiu
Aquest àpat és ideal per a prendre per emportar a la platja o a la feina. Lleuger, fàcil i ràpid de fer. A més, consta de múltiples sabors contrastats que permet menjar-ho molt gustosament.
També, és un plat que li pots donar el gust que vulguis amb els ingredients que més t’agradin. És a dir, que la pots personalitzar a les teves necessitats i gustos. Per tant, deixem llibertat absoluta per a posar els ingredients que vosaltres vulgueu, o bé, si voleu canviar-ne alguns, també.
Ingredients per a l’amanida d’arròs
- Arròs bomba de Riet Vell Arròs ecològic
- Tomàquet
- Ceba
- Pebrot vermell
- Enciam
- Tonyina en oli d’oliva
- Tàperes
- Blat de moro
- Cues de gamba pelades
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre de Mòdena
- Sal
Elaboració de la recepta
-
Primer de tot, bullim l’arròs amb aigua, un parell de grans d’all i una mica de sal.
-
A continuació, bullim l’arròs.
-
Mentrestant, tallem a trossos ben petits el pebrot, la ceba, l’enciam en juliana molt primeta i barregem amb la resta d’ingredients.
-
Seguidament, quan tinguem l’arròs bullit, el refredem i ho barregem tot.
- Ara bé, toca decorar-ho al nostra gust. Hi podem afegir alguna salsa o vinagre per acabar de condimentar. La nostra proposta seria vinagre de mòdena. Està gourmet!
-
Per acabar, presentem el plat al nostre gust i el servim ben fresquet.
El maridatge per a l’amanida d’arròs
Cada àpat necessita el seu maridatge. En aquest cas, podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Marisma. Aquesta és una cervesa d’arròs artesana d’entrada agradable i refrescant.
Així mateix, és suau i dolça, amb una bombolla fina. Pas en boca lleuger amb el record del safrà. En acabar, el final de boca lleuger per la poca presència de llúpols naturals en flor.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!