Ara que tenim força de temps lliure, és moment d’aprendre a cuinar un plat d’estrella Michelin amb els germans Torres perfecte per a impressionar als teus, quan es puguin fer reunions familiars. Nosaltres et proposem un exemple; Pollastre cruixent confitat amb llet i ametlles. Aquest plat és típic del restaurant dels germans Torres que té dues estrelles Michelin.
El plat d’estrella Michelin és un pollastre cruixent
A causa del confinament i la crisi de la COVID-19, els restaurants s’han hagut de reinventar i els germans Sergio i Javier Torres s’han convertit en unes veritables estrelles de l’Instagram. A través d’aquí, publiquen receptes en format audiovisual on les expliquen amb molta naturalitat, gens professional i amb un toc molt amateur. D’aquesta manera, la proximitat amb els usuaris és molt més efectiva i ajuda als espectadors a veure fàcil aquella recepta.
Recepta del plat d’estrella Michelin
Ingredients:
- Cuixa i ales de pollastre de proximitat (Pota blava del Prat)
- Llet fresca de MAS EUSEBI
- Curry, canella i pell de taronja
- 1 cullerada de mantega
- Bimi de guarnició
- Ametlles d’ HORTUS APRODISCAe
- Romaní
Preparació:
Primer de tot, talla les diferents parts del pollastre entre la cuixa i les ales. S’ha d’anar a busca el tendó per treure-les. El cos el pots guardar per fer bon caldo més endavant. Un cop separat, agafeu les cuixes, s’ha de separar de la contra cuixa. Ara, toca amanir el pollastre amb sal i pebre.
Tindrem dues coccions. La primera es fa amb llet molt tranquil·lament i després al forn. Així doncs, agafem una olla, posem llet i ho barregem amb curry, un vitet o dos que després la treurem, una mica de romaní, canella i una mica de pell de taronja.
La doble cocció és la clau del cruixent del pollastre
Ara, posa els trossos de pollastre dins l’olla amb tota la guarnició i afegeix les ametlles. Aleshores, la deixem cuinar sense que arribi a bullir a uns 80 ºC durant tres quarts d’hora. Tot i recomanar 45 minuts, el cuiner ha deixat, finalment una hora perquè no ha arribat a bullir. Ara, està ben confitat.
Coure al grill i la crema ben espessa
Ara, treu les parts i posa-les en un plat amb un tros de paper per absorbir el líquid sobrant. Aleshores, introdueix el pollastre al forn per coure’l al grill durant 6 minuts perquè quedi cruixent. Mentrestant, la salsa es posa a una olla amb un colador per separar les parts de la llet. Aquí és quan es retira el vitet, la pell de taronja i el romaní. La resta del colador torna a l’olla amb la llet i es tritura. Ho tornem a colar i deixem reduir la salsa.
Quan retirem el pollastre, agafem la salsa que ja està més espessa i la posem al plat. Hauria de quedar com una crema. Ara, posem el pollastre cruixent a sobre del plat. Una de les millors guarnicions que recomana en Sergio és el bimi, posa’l a bullir en aigua i després salteja’l a la graella. Posa-ho sobre el plat i ja tindríem un plat d’estrella Michelin fet a casa.
L’art dels germans Torres
El restaurant Cocina Hermanos Torres és un projecte ambiciós culinari dels bessons Sergio i Javier en el bell mig barri de les Corts, al carrer Taquigraf Serra. Dues estrelles Michelin vesteixen l’establiment que responen a l’èxit d’un somni familiar que va començar en un antic taller de cotxes i, després, una productora. Parlem de somni perquè els germans sempre havien desitjat tenir el seu propi restaurant on plasmar la cuina familiar en la qual han crescut.
El restaurant Dos Cielos, que va obrir les portes en 2008, va ser el primer gran projecte dels germans Torres, dels quals va aconseguir dues estrelles Michelin. En 2016 n’obririen un altre a Madrid. El 2011 van obrir el restaurant Dos Hermanos Torres a l’Hotel Meliá Sky Barcelona amb una proposta culinària més informal.
Plat d’estrella Michelin és sinònim d’excel·lència
Finalment, Cocina Hermanos Torres va obrir les seves portes el mes de juny del 2018 i ja compta amb dues estrelles Michelin. I al novembre d’aquell any, el restaurant es colava a la llista amb dues estrelles Michelin i se sumava a la jet-set dels establiments per excel·lència de tot l’Estat. Així doncs, als bessons s’han convertit en uns autèntics magnats dels fogons i un dels punts de referència de gastronomia de la ciutat i del país.
El maridatge
Per a maridar el pollastre cruixent confitat, us proposem el vi blanc Vila -Closa Blanc de CELLER LA BOTERA.
Et recomanem:
Arròs amb botifarra blanca i negra
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!