A les portes d’inaugurar l’hivern, el fred fa setmanes que s’ha instaurat a la ciutat comtal. I amb les baixes temperatures, bona és tassa de xocolata desfeta amb xurros. I una ruta de la xocolata amb xurros ho és més. Esmorzar, les postres o per berenar.

Per tant, com és època i el temps acompanya, aquí us deixem un llistat de llocs per seguir la ruta pels diferents racons de la ciutat. 

La ruta de la xocolata amb xurros

La Pallaresa és la parada obligatòria per excel·lència. Fundada l’any 1947 i situada en el bell mig del carrer Petritxol del Barri Gòtic, la granja s’ha convertit en una de les xurreries de Barcelona més emblemàtiques, considerada la millor de la ciutat. 

Ben a prop de la Boqueria es trobar Viader, un autèntic viatge en el temps pels seus aromes i sabors de tota la vida. Fundada l’any 1870, continua al peu del canó la que va conquistar els paladars més esquisits amb les seves especialitats, com per exemple, els melindros, el pastís de formatge o el flam de mató. Però destaca sobretot per l’exquisita xocolata que s’hi elabora al carrer Xuclà número 6, lloc on es va crear el famós i comercial Cacaolat. 

Si es busca un clàssic, aquest és Dulcinea. Fundada l’any 1941, la granja és una de les xocolateries més simbòliques de la ciutat pel seu tarannà gastronòmic i el seu valor històric. 

Endolçar les festesruta xocolata xurros

Sortint del cor de la ciutat, La Nena, situada al barri de Gràcia, es pot gaudir d’un moment únic amb la seva especialitat en xocolata amb xurros. En ella, es rememora la infantesa de qualsevol persona que travessa la porta: rajoles de ceràmica, marbre i una barra plena de delicadeses dolces. 

De la deliciosa Gràcia als mestres xurrers de l’Eixample barcelonesa. La Xurreria San Roman és una de les granjes que marquen la diferència per la seva bona praxis des de fa més de 50 anys. Un conjunt de factors que aconsegueixen alegrar la vida i l’estòmac d’aquells que proven la suculenta xocolata amb xurros. 

Si s’alça el vol cap a la part alta de Barcelona, hi ha la granja Laietana que mai deixa indiferent a ningú. Famós pels seus xurros amb xocolata com a especialitat de la casa, el local et convida a fer una parada en el temps per gaudir de la tradició, l’aroma I els sabors. 

Set recomenacions

I per acabar, la Xurreria de la Sagrada Família culimaria la ruta de la xocolata barcelonina. La petita granja artesana dels anys cinquanta és coneguda per la seva recepta secreta en els xurros amb xocolata. Milers de turistes acudeixen allà recomenats pels residents i treballadors del voltant del temple on afirmen que mai provaran quelcom similar. 

Aquests set establiments conformen una de les desenes de rutes viables per deleitar el paladar de bona xocolata calenta i xurros. Sigui un o diversos, al cap i a la fi, tots endolceixen les fredes tardes del Nadal. 

També et recomanem:

La innovació pastissera assaboreix el Nadal